De meesten maken krasloten open zonder al te veel verwachtingen. De kans om te winnen is namelijk nihil. Daarbij kost een los meestal slecht € 1. Maar zo nu en dan is er toch een bofkont die in de prijzen valt. Zoals een Bredanaar die € 250.000 won met een kraslot die hij kocht bij een vestiging van de Albert Heijn.

Kraslot van € 250.000

“Wat een week voor deze geluksvogel”, aldus Bjorn Rosner, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij, waar Krasloten onder valt. “De winnaar heeft zich inmiddels bij ons gemeld en het bedrag wordt binnen vijf dagen het rekeningnummer van deze winnaar overgemaakt. Een goed begin van de zomer!”

Afgelopen maand won een Oekraïense vluchteling ruim een half miljoen met een kraslot in België

Geen eelasting

Krasloten is één van de zeven kansspelen van Nederlandse Loterij, maar is de enige loterij in Nederland waar spelers direct na krassen van hun lot kunnen zien of ze prijs hebben. De prijzen van Krasloten zijn nettoprijzen, wat betekent dat er geen belasting vanaf gaat.

€ 250.000 is de absolute hoofdprijs van Krasloten, maar zeker niet de enige prijs die is gevallen. In de afgelopen tijd waren er meerdere geluksvogels. Zo won iemand € 75.000 met een Flappen Krassen kraslot, pakte iemand uit Kerkrade € 100.000 en ging iemand in de Jumbo van Oirschot naar huis met € 50.000.