Of u het werk van het Duitse tuningbedrijf Mansory kan waarderen of niet, spraakmakend is het zeker. Dat bewijzen ze opnieuw met hun nieuwste project waarin wederom de Lamborghini Urus centraal staat. Joel Beukers, lees je mee?

Aangepaste Lamborghini Urus in het goud (Mansory Venatus)

De Duitse autotuner heeft door de jaren heen diverse controversiële bodykits voor allerlei dure voertuigen uitgbracht. Van een paars-zwarte Rolls-Royce Phantom met extra koolstofvezel tot een donkerblauwe G wagon met een kanariegeel interieur, letterlijk niets is te gek voor het bedrijf van Kourosh Mansory.

Ook de nieuwste creatie is er een die zonder twijfel de aandacht trekt. Mocht iemand de gouden putdeksels als wielen toch ontgaan, dan zorgt de gouden carrosserie-kleur er wel voor dat de koppen draaien. Maak kennis met de zogenoemde Mansory Venatus, de zoveelste in deze reeks.

Een Lamborghini Urus die doet denken aan de Bronzo Zenas-kleur van de Italiaanse autofabrikant. “Vanaf het moment dat je het ziet, ben je gefascineerd”, suggereert Mansory zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Met enorme 24-inch volledig gesmede FD.15-wielen die 10×24 inch aan de voorkant en 12,5×24 inch aan de achterkant meten, pronkt de in Duitsland gemodificeerde prestatie-SUV met een wit lederen interieur. Niet bepaald onderhoudsvriendelijk en kidsproof, maar voor de verandering best chique. Zeker voor Mansory-maatstaven.

In standaarduitvoering wordt de Lamborghini Urus aangedreven door een benzine-verbrandende 4,0-liter twin-turbo V8-motor die een 657 pk en 850 Newton-meter) koppel levert, wat een 0-100 kilometer per uur sprint in 3,3 seconden voor basis S-variant en in 3,1 seconden voor de Performante-versie. Mansory kan deze cijfers echter verhogen tot een vermogen tot 900 pk en een koppel verhoogd tot 1.100 Nm, resulterend in een hogere topsnelheid van 323 km/u.

De eerste beelden van het exemplaar worden niet bepaald goed ontvangen, zoals we dat vaker opmerken. Op Instagram schrijft iemand: “Jullie kunnen beter dan dit.” Iemand anders doet er nog een schepje bij op: “Soms zou ik willen dat insta een ‘dislike’-knop had.”