Paul de Leeuw zal ’t Gooi definitief verlaten voor Amsterdam. Dat kunnen we concluderen uit de advertentie van zijn villa in Blaricum. De 61-jarige Rotterdamse tv-maker betaalde in 2005 € 1,7 miljoen voor het pand aan de Bierweg, maar wil er nu ruim € 3 miljoen voor vangen.

Woningen van Paul de Leeuw

Paul de Leeuw, geboren op 26 maart 1962 te Rotterdam, is een uitzonderlijk multitalent dat de harten van het publiek heeft veroverd als televisiepresentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur en zanger. Zijn gevoel voor humor en aanstekelijke vrolijkheid hebben hem tot een van de meest geliefde en invloedrijke persoonlijkheden in de Nederlandse entertainmentindustrie gemaakt.

Paul de Leeuw begon zijn carrière in de jaren ’80 op de Nederlandse televisie. Hij brak door met zijn eigen talkshow “De Schreeuw van de Leeuw”, waarin hij op briljante wijze een combinatie van humor, muziek en spontaniteit presenteerde. Paul de Leeuw werd algauw een begrip in de Nederlandse televisiewereld.

En een begrip zijn, dat levert de nodige pieterballen op. Hoewel hij tientallen jaren geleden Rotterdam verliet om zich in het weelderige Blaricum te vestigen, speelt ook Amsterdam een grote rol in zijn leven. Op aandringen van zijn zoon besloot hij namelijk een grachtenpand in de hoofdstad te kopen.

Souterrain met muziekstudio

Kennelijk bevalt dat zo, dat zijn villa in Blaricum geen nut meer heeft. Dus werd er een verkoopbord in de tuin genageld en verscheen er op 6 juli jongstleden een verkoopadvertentie op Funda. Hoogtepunten vraagt u zich af? Nou, daar gaan we. 316 m2 aan woongenot, 10 kamers (waarvan vier slaapkamers) een multifunctioneel bijgebouw, een souterrain met muziekstudio, witgeschilderde gevels, een riante (tuin) met gazons en uiteraard een buitenzwembad.

Gegadigden kunnen zich melden bij Voorma en Walch Makelaars in het Gooi. Hier vindt u meer foto’s van de villa met een vraagprijs van € 2.995.000.

Zwembad Paul de Leeuw-06 Blaricum Paul de Leeuw-03