Voetbalclub Al-Hilal uit Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, heeft zich deze transferperiode flink versterk en zal het aankomende seizoen alles doen om de titel in de wacht te slepen. Dat de club geen financiële middelen tekort komt, blijkt wel uit hun state-of-the-art privéjet.

Voormalig Al-Hilal-speler Odion Ighalo

Dit jaar heeft Al-Hilal tot dusver € 78 miljoen uitgegeven om de selectie te versterken. Ze kaapten Rúben Neves voor € 55 miljoen weg bij Wolverhampton en wisten Chelsea-speler Senegal Kalidou Koulibaly te strikken voor € 23 miljoen. Bovendien zou de club momenteel alles op alles zetten om niemand minder dan Bernardo Silva vast te leggen. Volgens transferexpert heeft ook Sergej Milinković-Savić een akkoord bereikt met de club.

Iemand die sinds 2021 bij het eerste team zat, is de Nigeriaanse aanvaller Odion Ighalo. De 24-jarige voetballer begon zijn loopbaan in zijn geboorteland, maar vertrok in 2007 naar FC Lyn Oslo. Een jaar later tekende de aanvaller bij Udinese, die hem vervolgens een aantal keer verhuurde. Op 2014 werd hij overgenomen door Premier League-club Watford, waar hij vervolgens vijf jaar bleef.

In 2020 werd hij verhuurd aan Manchester United door zijn nieuwe club, het Chinese Shanghai Shenhua, totdat hij in februari 2021 werd hij verkocht aan het Saoedische Al-Shabab en later aan de rivaliserende club Al-Hilal. Echter heeft hij momenteel geen club meer. Wél heeft hij optimaal kunnen genieten van alle luxe die deze door de overheid gesteunde club te bieden heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Odion Jude Ighalo (@ighalojude)

Boeing 747 van de Saudische voetbalclub

Waaronder een chique vliegtuig. De Boeing 747, oorspronkelijk eigendom van prins Alwaleed bin Tala, de oom van kroonprins Mohammed bin Salman, van de club is omgetoverd tot een weelderig privévliegtuig met marmeren vloeren en pluche leren banken.

Toen het vliegtoestel werd afgeleverd zaten er 400 passagiersstoelen in, maar die zijn ondertussen vervangen door een aantal luxe ruimtes, zoals een eetkamer voor 14 personen en meerdere slaapkamers. In het midden van de cabine werd ook een gouden troon geplaatst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Odion Jude Ighalo (@ighalojude)