In de glooiende bergen van Los Angeles kan geen enkel pand qua beruchtheid tippen aan de Playboy Mansion, het paradijs op aarde van wijlen Hugh Hefner waar (half)naakte vrouwen meer regel dan uitzondering waren. Slechts een paar deuren verwijderd van dit opmerkelijk landgoed vinden niet alleen de thuisbasis van familie Oerlemans, maar ook een schitterend landhuis die opnieuw te koop is aangeboden. Weliswaar met een flinke prijsverlaging.

$ 10 miljoen korting op landhuis vlakbij de beruchte Playboy Mansion

Iets meer dan drie jaar nadat het voor het eerst op de markt kwam met een indrukwekkend prijskaartje van $ 49,5 miljoen, is een uitgestrekte compound in een welvarende wijk in Holmby Hills weer te koop. Maar je hebt nog steeds een aanzienlijk bedrag nodig om de sleutels op te halen van het weelderige landgoed in neoklassieke stijl, dat nu te koop staat voor een stipje van minder dan $ 40 miljoen.

Het weelderige landgoed in neoklassieke stijl werd in 2017 op maat gebouwd voor zakenman Saeed Farkhondepour. Uit gegevens blijkt dat de vastgoedinvesteerder eind 1996 $ 1,7 miljoen betaalde voor het perceel van 1,5 hectare, meldt het doorgaans goed ingevoerde Dirt. De villa van destijds werd met de grond gelijk gemaakt om plek vrij te maken voor het nieuwe object van Farkhondepour.

huis

In 2021 besloot hij de woning met 1.393 vierkante meter woonoppervlak op de markt te brengen voor $ 49,5 miljoen, maar dat bleek iets te hoog gegrepen. Dat mag de pret niet drukken, want de aanbieding is terug met een nieuwe makelaar. Met ongeveer 24% korting, want nu heeft men genoeg aan $ 40 miljoen. Volgens Forbes is het ooit ook te huur aangeboden voor $ 125.000 per maand.

Voor dat bedrag kan de nieuwe eigenaar zijn ogen uitkijken in het hoofdgebouw van drie verdiepingen met zes slaapkamers en 10 badkamers, plus een apart gastenverblijf van twee verdiepingen met vier slaapkamers en drie badkamers. Hoogtepunten zijn de kamerhoge glazen wanden, de dubbele glazen trap, een ruim opgezette woonkamer met open haard en een “gastronomische keuken”.

huis

De eigenaar en zijn of haar gasten zullen zich in ieder geval geen moment vervelen, want qua entertainment blijft er weinig te wensen over. Uitgezwommen? Ga een filmpje kijken in de bioscoop! Maar niet als de zon straalt, dat is zonde. Organiseer in dat geval een barbecue en verzamel rond de verzonken vuurplaats vlakbij de tennisbaan – met zicht op de vijver met fonteinen en de loopbrug.