Iedere eigenaar van een Bugatti, ongeacht welk model, wil situaties uit de weg gaan waarin de exotische sportwagen mogelijk beschadigd  door raakt, maar wanneer de gemoederen tijdens een verkeersruzie dermate hoog oplopen, kan niet iedereen zichzelf in bedwang houden. Zo reed een Chinese miljonair met zijn Bugatti Veyron in op een BMW.

Eigenaar Bugatti Veyron snijdt BMW af

Oké, BMW-rijders mogen dan psychopaten zijn, zo blijkt uit onderzoek, maar om ze nou meteen te beuken met uw auto gaat een stap te ver. Dat onderzoek waar we op doelen heeft de Veyron-eigenaar waarschijnlijk niet bereikt. Ander zou hij wel even twee tellen extra nadenken voordat hij zijn gedurfde manoeuvre zou uithalen.

Dashcambeelden van het incident verschenen onlangs op internet en herinneren ons eraan dat klasse niet te koop is. Ook al weten we niet precies wat er aan het ongeluk voorafgegaan is

Naar verluidt vond het incident plaats in Jiangsu, waar een uiterst zeldzame versie van de Bugatti Veyron tegen een BMW botste terwijl hij zich een weg probeerde te banen naar een langzaam rijdende baan.

De BMW-bestuurder rijdt langzaam tempo, Dat is wanneer de Bugatti van links tevoorschijn komt en probeert vooraan te snijden. Terwijl de meeste mensen achteruit zouden zijn gegaan, besluit de BMW-coureur niet toe te geven en accelereert om het gat te dichten. De hypercar doet echter nog een poging, dit keer botst hij tegen de Duitse compacte sedan aan.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse L’Or Rouge

Vooral de schade die de Bugatti heeft opgelopen zal niet mals zijn, wetende dat een nieuwe setje banden alleen al $ 42.000 kost. Ook vraagt Bugatti om koolstofvezel vervangen ongetwijfeld de hoofdprijs. Maar ach, wie zijn wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten. Overigens is het exemplaar niet de standaard-Veyron, maar een tot twee eenheden gelimiteerde Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse L’Or Rouge, te herkennen aan de rood-zwarte laklaag van de carrosserie. Prijskaartje? Zo’n € 5,7 miljoen.