Een boeiend schouwspel ontvouwde zich op de waterwegen van Amsterdam toen Formule 1-enthousiastelingen en voorbijgangers getuige waren van Daniel Ricciardo die door de grachten van de stad navigeerde aan boord van zijn iconische Formule 1-auto van weleer. Deze spectaculaire promotiedag markeerde het begin van de online veiling getiteld ‘A Decade of Daniel’, georganiseerd door Scuderia AlphaTauri op Catawiki,

Veiling van items uit de Formule 1-carrière van Daniel Ricciardo

Deze veiling is een eerbetoon aan Ricciardo’s illustere Formule 1-carrière en omvat een breed scala aan items die zijn reis beschrijven, waardoor liefhebbers de buitengewone kans krijgen om tastbare fragmenten uit zijn racegeschiedenis te verwerven. Een deel van de opbrengst van deze veiling zal worden gedoneerd aan de non-profitorganisatie Wings for Life, die zich inzet voor het bevorderen van onderzoek naar ruggenmergletsel.

Catawiki onthulde geselecteerde items tijdens deze uitzonderlijke veiling op een exclusief evenement in Amsterdam, onder leiding van presentator en coureur Vicky Piria. Zowel fans als toeschouwers waren in vervoering toen hij in stijl arriveerde en zijn STR7 Scuderia Toro Rosso-raceauto over het water naar het evenement vervoerde.

De Formule 1-maestro, die onlangs opnieuw het grote podium betrad, deelde anekdotes uit zijn Formule 1-odyssee door de artefacten die onder de hamer zouden gaan. Van gesigneerde t-shirts tot gebruikte racehelmen en van onderdelen van formule 1-auto’s tot complete racepakken, van alles passeert de revue.

Eén van de vijf online veilingen in 2023

De ‘A Decade of Daniel’-veiling onthult ook een assortiment andere gewaardeerde verzamelobjecten, rechtstreeks afkomstig uit de archieven van Scuderia AlphaTauri en Scuderia Toro Rosso, zorgvuldig samengesteld door de motorsportexperts van Catawiki. Hoogtepunten zijn onder meer de STR4-modelauto uit 2009, de complete versnellingsbak van het STR8-model en de Scuderia Toro Rosso 2016 pre-season racekit van Max Verstappen. Verder zijn er op de veiling diverse items te vinden die zijn gesigneerd door huidige Formule 1-coureurs.

Deze veiling vormt een cruciaal onderdeel van een serie van vijf online veilingen die dit jaar gepland staan, bedoeld om het exclusieve domein van de Formule 1 voor fervente liefhebbers op hun wenken te bedienen. In totaal zullen dit jaar ruim 300 verzamelobjecten via deze veilingen een nieuw thuis vinden. De openingsveiling zette een ongekende maatstaf voor Catawiki, trok meer dan 200.000 unieke bezoekers van Japan tot Hawaï en verzamelde meer dan 2.500 biedingen. Deze daverende betrokkenheid van fans onderstreept de groeiende populariteit van sportmemorabilia, waardoor het een van de snelst groeiende categorieën op Catawiki is geworden.

Terugkijkend op zijn reis merkte Daniel Ricciardo op: “Ik herinner me levendig dat ik de STR7 op de racedag aanstak, en de opwinding die dat teweegbracht. Het gaf me een enorm vertrouwen in de auto. Ik vind het geweldig om raceliefhebbers de mogelijkheid te bieden kans om unieke items te bezitten uit de beginjaren van mijn racetraject.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Catawiki (@catawiki)

De online veiling ‘A Decade of Daniel’, met meer dan 70 bijzondere items, is nu live op Catawiki, waardoor fans tot 3 september 2023 hun bod kunnen uitbrengen. Volgende veilingen door Scuderia AlphaTauri en Catawiki zijn gepland voor september, november en december later dit jaar.