Er rijdt al een Aston Martin Valkyrie in Nederland rond, maar ook in het buitenland heeft een Nederlander dit unieke exemplaar tot zijn beschikking. Diegene luistert naar de naam Max Verstappen.

Max Verstappen gespot in een Aston Martin Valkyrie

In de meest schilderachtige hoeken van het vorstendom Monaco, zijn meerdere Formule 1-iconen te vinden. Het belastingparadijs is nu eenmaal de favoriete plek van deze snelle mannen.

Een coureur uit de koningsklasse van de autosport kan niet anders dan zijn werk mee naar huis te nemen, het is simpelweg een lifestyle. Onlangs doken er beelden op waarin is te zien hoe Max Verstappen door de straten van het weelderige dwergstaatje verkent in zijn door Red Bull verkregen Aston Martin Valkyrie.

@formula1b Even in Monaco this car makes peoples heads turn🤩 #f1 #formula1 #formel1 #formule1 #maxverstappen #verstappen #supercars #cars #sportscars #astonmartinvalkyrie ♬ Rich Girl – Gwen Stefani

Zelfs temidden van de rijke ambiance van Monaco’s luxueuze levensstijl, valt de Aston Martin Valkyrie met zijn vloeiende lijnen en gedurfde contouren meteen op. Met slechts 150 exemplaren is de Valkyrie behoorlijk exclusief. Ook het gegeven dat het model zo’n € 3 miljoen kost zegt al wel genoeg.

De Valkyrie is ontworpen in samenwerking met Adrian Newey, de technisch directeur van Red Bull Racing, en profiteert van Formule 1-technologie en ontwerpconcepten. Dit geeft de auto een unieke combinatie van prestaties en rijdynamiek. Al sinds 2018, het jaar dat Aston Martin samenwerkte met het Red Bull Racing-team, rijd de Nederlandse raceheld rond in de auto.

Systeemvermogen van 1.155 pk

De Valkyrie is ontworpen met een focus op lichtgewicht constructie in combinatie met een hybride aandrijflijn die bestaat uit een 6,5-liter V12-motor, ontwikkeld door Cosworth, en een krachtige elektromotor. Het totale systeemvermogen komt neer op een duizelingwekkende 1.155 pk waarmee een acceleratietijd van 0-100 km/h wordt afgelegd in slechts 2,6 tellen.

Niet eenvoudig om zoveel paarden te bedwingen, maar voor iemand als tweevoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen is het een fluitje van een cent.