Rich House, Poor House, waar Steenrijk, Straatarm op gebaseerd is, is een Brits televisieprogramma waarin twee families uit verschillende sociale en economische achtergronden voor een een week van huis en levensstijl ruilen. En dat levert gegarandeerd spraakmakende televisie op. Zo heeft deelnemer Barrie geen flauw benul wat producten in de supermarkt kosten en heeft niet één, maar 23 dienstmeisjes tot zijn beschikking.

Het fortuin van Barrie uit Rich House, Poor House 

Barrie Drewitt-Barlow, ook wel bekend van Below Deck, zou als eigenaar van vruchtbaarheidskliniek British Surrogacy Centre beschikken over een vermogen van £ 200 miljoen, omgerekend bijna € 234 miljoen. Dat geld komt goed van pas, want Barrie heeft nergens meer een hekel aan, dan aan schoonmaken en koken.

Met zijn fortuin kan hij die dagelijkse klusjes echter gemakkelijk uit besteden, zoals te zien in de aflevering. Ook wordt duidelijk dat hij behoorlijk van de maatschappij verwijderd is. “Ik heb geen idee wat melk of brood kost. Vroeger wist ik het wel, maar nu heb ik er geen idee meer van”, meende hij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barrie Drewitt-Barlow (@donbarrie1)

De flamboyante zakenman, die bekend staat om zijn buitengewone levensstijl, had moeite om zijn luxe landhuis tijdelijk te verruilen voor een bescheiden bestaan. Aan Fabolous vertelde hij dat hij gedurende de wisselweek zelfs producten van luxe warenhuis Harrods binnen probeerde te smokkelen.

150 personeelsleden, waaronder 23 dienstmeisjes

De laatste keer dat hij voor zichzelf kookte kan hij zich niet meer herinneren. “Als ik mijn tijd besteed aan koken, verdien ik geen geld. En ik hou ervan om geld te verdienen. Ik kan een miljoen pond per dag verdienen, dus ik heb echt geen tijd om drie uur per dag te koken.”

Rich House, Poor House-02

Ook andere huishoudelijke taken slaat hij het liefst over. Zo heeft hij al sinds 1999 zijn huizen niet meer schoongemaakt, maar dat betekent niet dat ze er verloederd bijliggen. In tegendeel zelfs. In zijn zeven huizen heeft de miljonair 150 personeelsleden voor zich werken, waaronder 23 dienstmeisjes en een team van chef-koks.

Ondanks dat hij tientallen dienstmeisjes onder zich heeft werken, waren zij niet eenvoudig te vinden. “Een van de moeilijkste dingen om een ​​goede meid te vinden,’ legde hij uit. “In de VS is het een stuk makkelijker dan in Groot-Brittannië . We hebben moeite om ze hier te vinden, maar als je een goede vindt, zijn ze als goudstof. “

Bekijk de volledige aflevering in de video hieronder.