Alain Clark is een Nederlandse zanger, songwriter en producer die diverse hits heeft gescoord. Sinds 2009 is het multitalent de eigenaar van een karakteristiek grachtenpand in de hoofdstad, maar als het aan hem ligt komt daar verandering in. Maar niet zonder daar eerst een flinke winst op te boeken.

Zanger Alain Clark

Alain Clark werd geboren op 4 juni 1979 in Haarlem, Nederland. Hij groeide op in een muzikale familie; zijn vader is muzikant en producer, en zijn moeder is zangeres. Dit heeft zijn passie voor muziek gegarandeerd beïnvloed. Zijn internationale doorbraak vond plaats in 2007, met het album ‘Live It Out’.  Het album bevatte hits zoals ‘This Ain’t Gonna Work’ en ‘Father & Friend’, een nummer dat hij samen met zijn vader, Dane Clark, opnam.

Gedurende zijn carrière heeft Alain Clark verschillende prijzen en erkenningen in ontvangst mogen nemen, waaronder diverse Edison Awards. Maar ook qua financiële beloningen heeft de Nederlandse multi-artiest niets te klagen.

Grachtenpand in Amsterdam te koop

Hij kan namelijk zo’n € 8.750 per half uur vragen, afhankelijk van het feest zelf, en is de eigenaar van een woning aan de Brouwersgracht in Amsterdam van 1,2 miljoen euro, meldt Bekendeburen.nl. Althans, vooralsnog; dit grachtenpand staat namelijk sinds kort te koop.

Zelf kocht Clark het huis samen met zijn ex-vriendin in 2009 voor € 855.000. Daar werd vervolgens een hypotheek op gevestigd van € 750.000. Nu is het tijd om een klapper te maken, want op de advertentie op Funda prijkt een vraagprijs van liefst € 1,2 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alain Clark (@alainclark)

Katja Schuurman én Thomas Acda

De koper ontvangt daar een beeldig grachtenpand voor terug met 163 vierkante meter aan woonoppervlak. Het betreft een woning met een verleden. Het werd in 1864 gebouwd en is in gebruik geweest als brouwerij en brandkazerne. Wat direct opvalt zijn de originele antieke balken in de woonkamer die het historische karakter benadrukken.

In totaal zijn er vier kamers, waarvan twee slaap- en een badkamer. De riante woonkamer heeft openslaande deuren naar het balkon en tegen de bank staat zelfs nog een gitaar van de zanger. Het is onduidelijk of die bij de deal is inbegrepen. Daarnaast is Alain Clark zeker niet de enige BN’er die hier gewoond heeft. Katja Schuurman én Thomas Acda waren namelijk buren van Clark.

Alain Clark