De prijzen voor een diner in dergelijke high-end restaurants kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het menu dat je kiest, het aantal gangen, eventuele wijnarrangementen, en de dag van de week of het seizoen. Dit kunt u qua eindrekening ongeveer verwachten als u aanschuift bij De Librije, volgens de Michelingids het beste restaurant van Zwolle.

Sterrenrestaurant De Librije

In Juli werd bekend dat Inter Scaldes tijdelijk de deuren ging sluiten na een overname van Pillow Hotels.  Op 16 november openen de deuren wederom na een verbouwing ,maar tot die tijd is Nederland een gastronomisch uithangbord armerDe Librije uit Zwolle blijft als enige establishment over in Nederland met drie Michelinsterren.

“De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren”, schrijft de bandenfabrikant. “De smaken zijn expressief, elk gerecht is memorabel. Hij (chef-kok Jonnie Boer, red) laat het hoofdproduct excelleren in een complex samenspel van smaken. Met fermentatie en fijne aciditeit zorgt hij voor intense diepgang. Eten in deze met glas overdekte binnenplaats van een voormalige gevangenis is buitengewoon. Elk detail klopt. Van de wijnassociaties van Thérèse tot het keukenbezoek met Jonnie.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Librije (@delibrijezwolle)

Beschikbare menu’s het sterrenrestaurant in Zwolle

Nadat we eerder keken naar de gemiddelde rekening in een sterrenrestaurant, duiken we nu wat dieper in op de prijzen bij De Librije.

Librije’s Menu

Wilt u overal van proeven, dan wordt ‘Librije’s Menu’ aangeraden. Het bestaat uit acht gangen en heeft gerechten gebaseerd op koningsvis, ganzenlever, langoustine, snoekbaars, reebok, peulvruchten en een dessert. Per persoon kost dit € 295. Ook kunt u hierbij een wijnarrangement nemen: € 150 voor “vijf mooie wijnen” voor bij het menu.

Librije’s Groentemenu

Geen liefhebber van vlees of vis, dan is het groentenmenu beter aan u besteed. Dit acht gangen-menu biedt een ongekende reis door de wereld van groenten en plantaardige smaken, waarbij de subtiele aroma’s en texturen uw zintuigen betoveren. Dit weelderige Groentemenu kost € 275 per persoon en bestaat uit smaakexplosies van rode biet, onrijpe aardbei, piccalilly, aubergine, Oost-Indische kers, vergiste kool en peulvruchten. Ook bij dit menu kunt u wijnen nemen, zoals de high-end winepairing van € 250.

Volgens De Librije wordt er veel gebruikgemaakt van authentieke streekproducten in samenspel met de nieuwste kooktechnieken. De innovatieve keuken verandert constant mee en bied telkens weer een vernieuwde smaakervaring. Maak een reservering in het het zogeheten Spinhuis en maak het zelf mee!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Librije (@delibrijezwolle)