Wie is Amancio Ortega en wat is zijn vermogen?

Amancio Ortega is de man achter onder andere Zara, Stradivarius, Massimo Dutti en Bershka. Dat zijn geen misselijke merken. De Spaanse modekoning beschikt naar verluidt over een vermogen van €76,2 miljard,  als we Bloomberg kunnen geloven althans. Daarmee staat de 86-jarige textieltitaan op de veertiende plaats in de lijst van rijkste personen ter wereld.

Een varend vakantiehuis met alles erop en eraan

De verkoop van Amancio Ortega’s luxueuze jacht laat ons het water in de mond lopen. Ortega heeft besloten om de vraagprijs van zijn sloep met maar liefst €6 miljoen te verlagen. Daar kunt u de hele Zara zeven keer mee leegkopen. 

Het betreft hier het superjacht Drizzle, dat is ontworpen door De Voogt Naval Architect en vervolgens in 2012 is gebouwd door Feadship voor de Spanjaard. Met een flinke lengte van maar liefst 67 meter wordt dit imposante jacht nu te koop aangeboden voor €63 miljoen na een tweede kortingsactie. Inderdaad, er was al eerder een aanzienlijke vermindering van enkele miljoenen op de vraagprijs. In februari werd de prijs al met €7 miljoen verlaagd naar €69 miljoen. Voor die prijs krijgt u zeker geen verwaarloosde boot, want hoewel het alweer meer dan tien jaar geleden is dat het jacht te water is gelaten, onderging het een kleine vier jaar geleden nog een grondige renovatie.

Tijdens deze renovatie werd onder andere de romp opnieuw geschilderd. Hier bij Pure Luxe zijn we niet vies van jachten, maar dit specifieke bootje maakt ons toch wel erg enthousiast. De nieuwe eigenaar zal uiteraard genieten van de luxueuze accommodaties, met een ruime hut op het bovendek. Het jacht biedt tevens plaats aan tien gasten in vijf hutten, dus neem gerust u vrienden mee. Ook is er ruimte voor een 18-koppige bemanning verspreid over 9 cabines.

We snappen dat u onderhand ook erg benieuwd bent naar hoe het jacht in kwestie eruit ziet: de foto’s kunt u hier bewonderen.

Een kleine downgrade?

En de snelheid van de jacht? 16 knoppen, wat omgerekend neerkomt op een kleine 30 kilometer per uur. Daarmee ga je geen races winnen, maar gezien het formaat en gewicht van de boot is dit helemaal niet misselijk.

Al met al biedt deze uitverkoop van Amancio Ortega’s drijvende villa een unieke kans voor welgestelde individuen om een luxe jacht aan te schaffen tegen een aanzienlijk lagere prijs. Of u nu een liefhebber bent van exclusieve boten of gewoon op zoek bent naar een prettige vakantiebestemming op open zee, met deze jacht slaagt u geheid. Grijp deze kans om te genieten van de weelde en comfort die alleen een jacht als de Drizzle kan bieden, terwijl u tegelijkertijd uw status versterkt in de wereld van de rijken en succesvolle ondernemers.

Betekent dit dat Ortega nu zonder boot zit? Maar natuurlijk niet, in de wandelgangen horen wij dat hij de Drizzle heeft omgeruild voor de iets kleinere Valoria B, eveneens gebouwd door de ambachtslieden van Feadship. De overstap is gemaakt omdat naar verluidt het ietwat kleinere jacht Ortega toegang zou geven tot meer havens dan de 67 meter lange-Drizzle.