Herenhuis The Logosberg Estate is volgens Christie’s International Real Estate niet alleen het meest exclusieve en grootste, maar ook het duurste landhuis van heel Nederland. Naar verluidt kostte de bouw ervan ruim € 22 miljoen: het pand heeft negen slaapkamers, een riant binnenzwembad, een thuisbioscoop, een tennisbaan, een volwaardige 5-sterren spa en een ruime lounge.

The Logosberg Estate in Laren

Quote schrijft dat het herenhuis toebehoort aan miljardair en olie-durfkapitalist Willem Willemstein, die de lap grond in 2007 voor € 7,25 miljoen kocht van de Brenninkmeijers, Nederland’s rijkste familie. Willemstein maakte het bestaande pand met de grond gelijk en begon met de bouw van een illuster domein die op ieder vlak on-Nederlands is.

Het eindresultaat werd voltooid in 2021 en kreeg de naam The Logosberg Estate. “Villa Logosberg 3.239 m² ruimte, luxe, comfort en privacy op 28.305 m² prachtig aangelegd terrein, met paden, zitjes, gazons, weelderig groen, vijvers, een groot zwembad met poolhouse en een tennisbaan.”

Er wordt overduidelijk gezocht naar een international koper. Niet alleen is de advertentie geplaatst op de internationale tak van het makelaarskantoor, ook zou een Nederlandse makelaar ’t Gooi niet zo snel omschrijven als “the Garden of Amsterdam”.

Twee verdiepingen tellende wijnkelder

Kennelijk is de huidige eigenaar een behoorlijke wijndrinker, want in de wijnkelder van twee verdiepingen liggen slechts een aantal flessen. Of de collectie moet nog worden uitgebreid, dat kan natuurlijk ook. Een ander hoogtepunt binnen het huis is het binnenzwembad met verrichting en de nabijgelegen bar met lounge.

Herenhuis 't Gooi

Dan hebben we nog de tuin – ontworpen door de Franse landschapsarchitect Jean Mus – van 2,8 hectare, te bereiken via een lange oprijlaan om privacy te waarborgen. Geen overbodige luxe bij dit soort objecten. “Villa Logosberg is discreet verborgen door subtiele hekken en volwassen groen, dat het gehele perceel omsluit. Veiligheid en privacy zijn hier gegarandeerd”, aldus de makelaar. “Wanneer de deuren opengaan, wordt u oog in oog gebracht met een van de meest exclusieve en prestigieuze privéwoningen ter wereld.”

Christie’s International Real Estate werkt samen met Voorma & Walch voor de verkoop. Overigens wordt er geen vraagprijs gemeld, maar aangezien het wordt benoemd als het duurste huis van Nederland, zal het in ieder geval meer zijn dan € 18.000.000. Dat is namelijk de vraagprijs van het vorige duurste huis des lands. Pure Luxe-oprichter Floris Wyers gaf daar afgelopen jaar nog een rondleiding.