Harry Kane maakt momenteel furore als spits bij voetbalclub Bayern München. Ook deze week was hij weer tweemaal trefzeker in de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. Echter heeft hij, sinds zijn overstap van Tottenham Hotspur, in de Duitse miljoenenstad nog altijd geen woning gevonden. En dus verblijft hij met zijn vrouw en vier kinderen al sinds augustus in het luxueuze vijfsterrenhotel Vier Jahreszeiten Kempinski, wat hem al ruim een miljoen kostte.

Droomtransfer van Tottenham Hotspur naar Bayern München

Harry Kane geldt als een absolute topspits. De inmiddels 30-jarige Engelsman speelde sinds 2009 in de jeugdopleiding van de Londense club Tottenham Hotspur – de club waar rapper Jay-Z geïnteresseerd in was – waarna hij enkele jaren daarna doorstoomde naar het eerste elftal. In het witte tenue groeide Kane uit tot een ware legende. Hoewel hij nog geen enkele prijs heeft gewonnen, is hij met 280 doelpunten topscorer aller tijden voor het Britse team, een kunstje dat hij bij het Engelse nationale elftal ook flikte. Met het Engelse nationale elftal wist hij in 2021 de EK-finale te bereiken. Deze ging echter verloren aan Italië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Bayern (@fcbayern)

Door zijn prestaties verdiende hij afgelopen zomer zijn gedroomde transfer naar het buitenland, naar Bayern München om precies te zijn. De Duitse recordkampioen betaalde zeker € 100 miljoen voor de Brit aan de Spurs. Bij de Duitse club gaat Kane op zoek naar de eerste prijs van zijn carrière. De Brit is in zijn eerste wedstrijden al lekker op stoom: in 15 gespeelde wedstrijden scoorde hij al liefst 19 keer.

Gezin Harry Kane verblijft al maanden in luxueus vijfsterrenhotel

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de spits en zijn gezin. Hoewel de familie al ruim drie maanden in de Zuid-Duitse stad resideert, hebben zij nog altijd geen geschikte woning gevonden.

Het heeft tot gevolg dat het gezin al die tijd al in het luxueuze vijfsterrenhotel Vier Jahreszeiten Kempinski in het centrum van München verblijft. Ze betrekken een suite van meer dan € 11.000 per nacht. Sinds Kane en z’n familie in Duitsland wonen, is de rekening intussen dus al opgelopen tot meer dan 1 miljoen euro. Daar zal de spits overigens niet van wakker liggen: bij zijn club is hij met een weeksalaris van € 470.000 één van de grootverdieners. Ook is het waarschijnlijk dat een deel van de hotelrekening door de club wordt betaald.

De suite bestaat uit een grote woonkamer, twee marmeren badkamers, een terras en is uitgerust met een keuken. Er hangen ook zes televisies én er is te allen tijde een butler beschikbaar. Daarnaast heeft het hotel een spa. Het hotel ligt op zo’n twintig minuten rijden van de Allianz Arena, het stadion van Bayern München.