Tiësto staat naast als dj, ook bekend als fervent autoliefhebber. Zo heeft de 54-jarige Bredanaar de beschikking over een prachtige Rolls-Royce Cullinan, welke hij compleet onder handen heeft laten nemen door de Duitse autotuner Mansory. Het resultaat is verbluffend.

De carrière van dj Tiësto onder de loep

DJ Tiësto, pseudoniem van Tijs Verwest, geldt als één van de meest befaamde DJ’s des lands. De 54-jarige Brabander werd verscheidene keren uitgeroepen tot beste DJ ter wereld en heeft een repertoire waar je u tegen zegt. Zijn doorbraak realiseerde hij in 1997, toen hij samen met collega Arny Bink het platenlabel Black Hole Recordings oprichtte. Tot die tijd stond hij al drie avonden in de week achter de draaitafels in discotheken in Breda en omstreken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

In 1997 kwam de eerste mix-cd van DJ Tiësto uit, Magik, Vol. 1: First Flight genaamd. De daaropvolgende jaren werd Tiësto steeds bekender. Zijn optreden tijdens Innercity op 20 februari 1999 wordt algemeen gezien als dé doorbraak bij het grote publiek. In de jaren die daarop volgden groeide het repertoire van de DJ, met nummers als Wasted, The Motto en Red Lights. Gedurende deze periode, in 2007 en 2008 om precies te zijn, wist hij tweemaal de titel ‘beste dj ter wereld’ te prolongeren.

De dj laat zijn Rolls-Royce Cullinan volledig onder handen nemen

Tiësto heeft daarnaast de beschikking over een respectabel wagenpark, wat onder andere een prachtige Rolls-Royce Cullinan omvat, evenals sinds kort rapper Boef. De zwarte bolide heeft hij volledig onder handen laten nemen door de Duitse autotuner Mansory. De Rolls-Royce Cullinan Black Badge, zoals het voertuig in zijn volledigheid heet, krijgt onder meer een V-12 motorblok wat 600 pk produceert in plaats van de standaard 571 pk. De Cullinan heeft een prijskaartje van gemiddeld zo’n € 470.000.

Daarnaast is de luxe SUV voorzien van carbon zijskirts, een nieuwe achterbumper en een dakspoiler. Ook de motorkap en wat andere elementen krijgen een carbon-afwerking. Maar het meeste in het oog springende detail is toch wel het feloranje interieur, en de oranje sidemarker aan de zijkant van de wagen, wat doet bevestigen dat het om een Amerikaans model gaat. En dat is niet vreemd: Tiësto woont immers al jaren in Miami, Florida.