Fernando Alonso, de bekende Formule 1-coureur uit Spanje, heeft onlangs een op maat gemaakte, volledig elektrische catamaran gekocht. De nieuwe aanwinst van Alonso is de 60 Sunreef Power Eco-catamaran, die een dampvrije en stille vaarervaring biedt. Alonso koos voor Sunreef vanwege de combinatie van luxe en duurzaamheid die het bedrijf biedt. Hij was nauw betrokken bij het bouwproces om ervoor te zorgen dat zijn nieuwe catamaran aan al zijn wensen en eisen zou voldoen.

Indrukwekkende prestaties in F1-seizoen 2023

Ondanks dat hij al 42 jaar oud is, heeft Fernando Alonso dit seizoen indrukwekkende prestaties geleverd in de Formule 1. Hij behaalde maar liefst zeven podiumplaatsen en wist daarmee F1-experts te verrassen. Zijn heropleving in de sport toont aan dat leeftijd slechts een getal is en dat Alonso nog steeds over de vaardigheden en het vermogen beschikt om te concurreren met jongere racers. Dat bewees de geroutineerde Spanjaard afgelopen weekend in Brazilië nog maar eens, toen een prachtig gevecht zich ontvouwde tussen hem en Sergio Pérez, de Red Bull Racing-teamgenoot van Max Verstappen, die in de basis een snellere auto heeft. Alonso wist op miraculeuze wijze de wedstrijd als derde te eindigen na een zeer knappe inhaalactie in de allerlaatste ronde. De kemphanen waren al bijna de gehele wedstrijd in gevecht om de laatste podiumplaats, waarbij Alonso dus uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

De Spaanse Formule 1-superster Fernando Alonso koopt een op maat gebouwde, volledig elektrische catamaran

Enfin, de 60 Sunreef Power Eco van de F1-coureur is uitgerust met in eigen huis ontwikkelde, composiet-geïntegreerde zonnepanelen. Deze zonnepanelen leveren stroom aan de lichtgewicht accubank van de catamaran, waardoor soepel en stil varen mogelijk is zonder schadelijke emissies. Het jacht biedt plaats aan maar liefst 12 gasten en vier bemanningsleden, waardoor er ruimte is voor comfortabel entertainment of ontspanning tijdens het varen.

Fernando Alonso kiest voor een op maat gemaakte catamaran van Sunreef

De nieuwe catamaran van Alonso heeft een lengte van 18 meter en was zijn eerste keuze bij het selecteren van een jacht. Hij was onder de indruk van Sunreefs aandacht voor detail en hun vestiging in Polen, waar alle jachten met vakmanschap worden gebouwd. Tijdens het wachten op de levering van zijn op maat gemaakte catamaran, charterde Alonso een groter model van Sunreef om alvast te kunnen genieten van de luxe en comfort die het merk biedt. Net als zijn tijdelijke charterjacht, is ook de 60 Sunreef Power Eco-catamaran uitgerust met elektromotoren en composiet-geïntegreerde zonnepanelen. Deze kenmerken dragen bij aan het milieuvriendelijke en duurzame karakter van het schip, wat perfect past bij Alonso’s visie op groene technologieën.

De Spaanse Formule 1-superster Fernando Alonso koopt een op maat gebouwde, volledig elektrische catamaran

De 60 Sunreef Power Eco-catamaran biedt niet alleen een duurzame vaarervaring, maar ook een unieke zeilervaring dankzij de geavanceerde technologie aan boord. Fernando Alonso geniet nu van zeilvakanties met vrienden en familie op zijn nieuwe catamaran.

Hij heeft zijn tevredenheid geuit over de stille en rookvrije cruises die hij met zijn nieuwe jacht maakt. De 60 Sunreef Power Eco-catamaran biedt hem en zijn gasten een onvergetelijke ervaring op open zee.

Met zijn keuze voor een volledig elektrische catamaran laat Fernando Alonso zien dat hij niet alleen in de Formule 1 uitblinkt, maar ook oog heeft voor duurzaamheid en milieuvriendelijke opties in andere aspecten van zijn leven. De F1-coureur is overigens niet enkel een liefhebber van vaartuigen. Onlangs werd een Ferrari Enzo die ooit in handen was van de Spanjaard namelijk geveild.