De wereld van hypercars staat bekend om zijn exclusiviteit en ongeëvenaarde prestaties. Ferrari heeft opnieuw een waar juweel toegevoegd aan zijn indrukwekkende collectie in deze categorie! de Ferrari 499P Modificata. Deze krachtige machine is echter niet bedoeld voor de openbare weg, maar uitsluitend voor het circuit. Het is een auto die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de eisen van ervaren coureurs en wordt exclusief aangeboden aan een selecte groep klanten.

Wat maakt de Ferrari 499P Modificata zo bijzonder?

Vergeleken met supercar die Ferrari eerder dit jaar uit bracht, de Ferrari KC23, heeft deze hypercar diverse verbeteringen ondergaan om zijn prestaties op het circuit naar een nog hoger niveau te tillen. Een opvallend kenmerk van de 499P Modificata is de elektrische as en vierwielaandrijving die bij lage snelheden samenwerken. Dit zorgt voor betere tractie en stabiliteit bij het accelereren uit bochten. Bovendien beschikt deze hypercar over een ‘Push to Pass’-functie, waarmee de coureur extra vermogen kan activeren wanneer dat nodig is.

Om ervoor te zorgen dat de 499P Modificata optimaal presteert op het circuit, zijn er ook specifieke aanpassingen doorgevoerd aan onder andere banden en ophanging. Pirelli heeft speciale banden ontwikkeld die perfect aansluiten bij het potentieel van deze hypercar. Daarnaast zijn de motorkaarten en ophanging opnieuw gekalibreerd om een optimale rijervaring te waarborgen.

Ferrari 499P Modificata: de exclusieve hypercar alleen voor het circuit

Krachtige aandrijving en uniek design

Wat betreft prestaties en ontwerp wordt de Ferrari 499P Modificata aangedreven door een hybride aandrijflijn met een gecombineerd vermogen van maar liefst 697 pk. Dit vermogen kan voor een korte periode worden verhoogd tot 858 pk met behulp van de ‘Push to Pass’-knop. Het esthetische ontwerp van de 499P Modificata is vergelijkbaar met dat van zijn Le Mans-race-tegenhanger, met slechts één racestoel voor de bestuurder.

Ferrari 499P Modificata: de exclusieve hypercar alleen voor het circuit

Toegang tot exclusiviteit

Om deze exclusieve hypercar te verwerven, dienen geïnteresseerde kopers zich in te schrijven voor het Sport Prototipi Clienti-programma van Ferrari. Dit programma biedt niet alleen toegang tot de 499P Modificata, maar ook logistieke ondersteuning, assistentie op het circuit en onderhoudsdiensten. Het programma heeft tot doel klanten een totaalbeleving te bieden die past bij het niveau van exclusiviteit dat Ferrari nastreeft.

Het zal niemand verbazen dat een hypercar als de Ferrari 499P Modificata niet goedkoop is. De prijs bedraagt maar liefst € 5,4 miljoen. Maar dit hoge prijskaartje komt met een beperking: kopers hebben slechts twee jaar toegang tot de auto voordat ze deze weer moeten inleveren. Dit draagt bij aan het exclusieve karakter van deze hypercar en zorgt ervoor dat alleen echte autoliefhebbers met de juiste ervaring kunnen genieten van deze ultieme racewagen.

Ferrari 499P Modificata: de exclusieve hypercar alleen voor het circuit

De Ferrari 499P Modificata is een hypercar die zich exclusief richt op het circuit. Met zijn indrukwekkende prestaties, geavanceerde technologieën en unieke design is deze auto een ware droom voor elke coureur. Maar slechts een selecte groep klanten krijgt de kans om deze exclusieve hypercar te bezitten en te ervaren.