Wist u dat u na een Gucci-tas, sjaal, zonnebril of pet ook een Gucci-huis kunt bemachtigen? Juist, de erfgenamen van Aldo Gucci – de grote man achter het Italiaanse befaamde luxe modemerk – zijn namelijk bezig om twee oude villa’s van de familie in het hart van Rome te verkopen. Het twee en een halve hectare grote terrein, gelegen op ongeveer 10 minuten van het historische stadscentrum van de Italiaanse hoofdstad, omvat twee weelderige villa’s en een groot zwembad die te koop zijn voor in totaal $ 16 miljoen.

Gucci-erfgenamen zetten twee villa’s van wijlen Aldo Gucci in de verkoop

Eind jaren 40′ verhuisde Aldo Gucci van Florence naar Rome om de uitbreiding van zijn familiebedrijf te realiseren. Hij liet daarmee twee villa’s bouwen, waarvan de bouw in 1951 werd voltooid. De villa is geïnspireerd op een mix van Engelse
stijl met Toscaanse accenten. De vrouw van Gucci werd geboren in Groot-Brittannië en daarom zijn er typische erkers en andere typerende Britse decoraties in de twee gevels van het huis te vinden. Gucci betrok de woning met zijn kinderen en diens echtgenoten, maar toen het gezin te groot werd verhuisden de kinderen om vervolgens enkel met vakanties of speciale gelegenheden terug te keren in de villa.

Villa Rome Gucci

De tweede villa werd in de jaren ’60 gebouwd, eveneens door Aldo Gucci, ditmaal voor één van zijn zoons. De twee villa’s zijn dus al vele jaren eigendom van de familie Gucci; nu hebben de erfgenamen besloten een koper te zoeken die het pand nieuw leven kan inblazen en de waarde ervan kan verhogen. Het is overigens niet te hopen dat deze erfgenamen hetzelfde overkomt als twee achterkleindochters van Gucci-oprichter en tevens vader van Aldo Guccio Gucci, die hun penthouse in New York City al acht jaar maar niet weten te verkopen.

De panden zijn omgeven door 10.000 vierkante meter parklandschap. Achter de privépoort opent zich een prachtige hoofdingang omgeven door bomen. Aan de onderkant staat de eerste hoofdvilla. Onder de grote tuin met aparte ingang bevindt zich vervolgens een tweede villa die gerenoveerd moet worden. De villa’s in Engelse stijl zijn elegant en verfijnd en hebben grote, lichte ramen die uitzicht bieden op het groene park. Voor het parkeren van auto’s is er een inpandige garage en een overdekte buitenruimte.

Woonkamer villa Rome

Op de zo’n 2,5 hectare aan terrein is naast de twee villa’s ook nog een prachtig zwembad te vinden, inclusief een bijgebouw dat gebruikt wordt als kleedkamer en badkamer, een grote garage en een gereedschapsschuur. Voorbij de hoofdtuin bevindt zich de tweede villa, welke perfect kan fungeren voor degene die op zoek is naar huisvesting en kantoor in dezelfde wooncontext. Deze kan ook worden gebruikt als uitgebreid gastenverblijf.

Indeling van de villa’s

De eerste villa, ook wel de hoofdvilla genoemd, is onderverdeeld in vier niveaus. Het eerste niveau beschikt over een majestueuze entree, gebouwd rond een prachtige houten schelpvormige houten trap, lichte woonkamer met charmante erkers, woonkamer met open haard, secundaire woonkamer met vleugelpiano, eetkamer kamer, studeerkamer en grote gastenbadkamer.

Het tweede niveau heeft een hoofdslaapkamer met prachtige ramen die uitkijken op de tuin en het zwembad, twee eigen badkamers, inloopkast, inloopkasten en vier andere slaapkamers, allemaal met eigen badkamer.
Het derde niveau heeft een zeer grote en panoramische ruimte met een open haard en een adembenemend uitzicht op het centrum van Rome, een slaapkamer met eigen badkamer, een terras en een trap die leidt naar een groot en prachtig panoramisch dakterras, en de onschatbare waarde wordt gegeven door het uitzicht. In de verte kun je het Altare della Patria zien opkomen vanuit het centrum van Rome. Op tuinniveau is een grote keuken, een speel-/biljartkamer, een wasruimte en een personeelsruimte bestaande uit twee kamers, een badkamer, een kleinere kamer en een garage.

Tweede villa Gucci Rome

De hoofdvilla is goed onderhouden met een uitstekende afwerking. Er is een handige lift die alle verdiepingen met elkaar verbindt. De tweede villa van ongeveer 900 m², die gerenoveerd moet worden, is verdeeld over drie niveaus en heeft een onafhankelijke toegang, omringd door een park van ongeveer 3000 m², inclusief een kas voor planten en twee bijgebouwen. Voor zoals gezegd een prijs van zo’n $ 16 miljoen (€ 15 miljoen) kan dit alles van u zijn. Check meer informatie op de site van Forbes Global Properties.