Het zijn barre tijden voor Mohamed Ihattaren, de ooit zo bewierookte voetballer. Na zijn zeer vroegtijdige vertrek bij de Turkse club Samsunspor is de Nederlandse-Marokkaan clubloos. Tot overmaat van ramp heeft hij bij een veiling van zijn herenhuis in Vleuten, bij Utrecht, ook nog eens gigantisch verlies geleden.

De roemruchte carrière van Mohamed Ihattaren

De carrière van Mohamed Ihattaren verkeert in zwaar weer. De 21-jarige Utrechter had aanvankelijk een zeer veelbelovende voetbalcarrière, en was de bewierookte aanvallende middenvelder van PSV Eindhoven. Dat leverde hem zelfs een selectie in het Nederlands elftal op. Het verkeerde echter voor Ihattaren. Zo zou zijn band met toenmalig PSV-trainer Roger Schmidt (tegenwoordig trainer van Benfica in Portugal) flink zijn bekoeld. Hij was niet meer zeker van een basisplaats en dat leverde onderlinge strijd op. In die tijd verloor Ihattaren, toen pas 17 jaar oud, ook nog eens zijn vader. Het bleek het begin van een diep dal.

Mohamed Ihattaren

Vervolgens kwam er discussie over de instelling van de voetballer, waarna PSV en hij brouilleerden. De Italiaanse recordkampioen Juventus pikte de talentvolle middenvelder op en verhuurde hem direct aan Sampdoria, een club uit de stad Genua. Toen hij daar aan de slag ging, reisde hij in oktober naar Nederland om voor zijn moeder te zorgen. Hij keerde vervolgens niet meer terug. Ook Ajax waagde zich nog aan de 21-jarige, maar dat kwam nooit uit de verf, evenals zijn avontuur bij Samsunspor in Turkije, waar hij uiteindelijk slechts twee dagen onder contract stond. Sindsdien is het stil rondom de voetballer, hoewel zijn Porsche tussendoor ook nog onder louche omstandigheden afbrandde. Afgelopen weekend werd hij gespot bij de wedstrijd Almere City – Ajax.

Woning van Ihattaren in Vleuten met flink verlies geveild

In oktober werd bekend dat het herenhuis van Ihattaren in Vleuten de executieverkoop in zou gaan. Dat alles had te maken met zogenaamde betalingsachterstanden die hij had.

De woning van Ihattaren in de Vleutense wijk Haarzicht, aan de rand van Utrecht, is bij de veiling donderdag uiteindelijk geveild voor € 744.000. Dat is een stuk minder dan de prijs die hij er zelf destijds voor heeft betaald, namelijk € 950.000 euro. De woning stond oorspronkelijk voor € 850.000 op de markt, al € 100.000 lager dus, maar zelfs toen lukte het de voetballer niet om de woning te verpatsen. Het verlies bedraagt uiteindelijk zo’n € 206.000.

Er zijn rond de 50 biedingen geweest op de donderdagochtend van de veiling. Bod 52 bleek uiteindelijk de winnaar. De definitieve koopsom bleek € 744.000, en zo eindigde de veiling om 09:29 uur donderdagochtend 16 november.