Jachtontwerper Officina Armare heeft het 40 meter lange superjacht Espada onthuld. Volgens het van oorsprong Italiaanse bedrijf belichaamt dit nieuwe ambitieuze project ‘de essentie van een privé-eiland’, waardoor opvarenden in volledige rust, privacy en luxe kunnen ronddobberen.

Superjacht Espada is het nieuwste paradepaardje van de firma Officina Armare

Het nieuwe Espada-superjacht geldt als een buitengewoon meesterwerk op het gebied van luxe zeilen. Het jacht is zoals gezegd ontworpen om de essentie van een persoonlijk eiland te belichamen. Daarnaast biedt het jacht een transformerende ervaring die het multifunctionele gebruik van ruimtes en betoverend uitbreidbare gebieden omarmt.

Espada superjacht privé-eiland

Bron: Officina Armare

Espada, zoals eerder vermeld ontworpen door jachtontwerper Officina Armare is opgedeeld in vier dekken en beschikt dus ook over veel multifunctionele ruimtes, zowel om te ontspannen als om uzelf te entertainen. De weelde van de zonovergoten dekken, of de uitnodigende elegantie van de kamers binnen, er is voor ieder wat wils. Van buiten wordt het negen meter brede jacht gekenmerkt door strakke, vloeiende lijnen die een erg robuust en mannelijk karakter uitstralen. Ook is goed te zien dat Espada over een omgekeerde boeg beschikt. Deze snijdt zacht door de golven om het aantal schokken op zee te verminderen. Zo ontstaat een zo comfortabel mogelijke tocht voor de zeevarenden.

Elegant interieur met vijf hutten

Aan de binnenzijde zijn de woonruimtes voorzien van een elegante hoofdsalon met een bar en een chic eetgedeelte aan de voorkant. Het interieur is ook uitgerust met vijf ruime hutten die plaats bieden aan maximaal tien gasten, evenals hutten voor maximaal negen bemanningsleden. De royale eigenaarssuite bevindt zich achter op het bovendek en komt uit op een privéterras met prachtig uitzicht op de oceaan.

Superjacht Espada Officina Armare

Bron: Officina Armare

Vanuit daar loop je weer het hoofddek op, waar een luxueuze buitenlounge onder een opvallend glazen zwembad verscholen ligt. Trappen aan elke kant van de lounge leiden naar het zwembadgedeelte op het bovendek, waar nog verder naar boven een overdekte eethoek met een bar en een heuse teppanyaki-grill gehuisvest is.

Qua technische aspecten wordt de Espada aangedreven door twee krachtige Caterpillar C32-motoren met een vermogen van elk ongeveer 1.900 pk. Deze kunnen een ​​maximale snelheid van 18 knopen – ongeveer 33 kilometer per uur – en een vaarbereik van 3.600 – ongeveer 6660 kilometer – zeemijl opleveren. Kortom: een privé-eiland dat u kunt verplaatsen naar waar u maar wil. Over een mogelijke prijs is overigens nog niets bekend, maar reken maar dat deze in de buurt zal komen van één van de duurste jachten ter wereld, zoals Eclipse. Bekijk meer foto’s van de Espada hieronder:

Espada privé-eiland

Bron: Officina Armare

 

Espada superjacht

Bron: Officina Armare