Toevallig nog wat geld in een oude sok liggen? Misschien dat je een leuk bootje kan kopen om eens lekker de wateren te trotseren. De Russische multimiljardair Roman Abramovitsj – tevens eigenaar van voetbalclub Chelsea – kocht van zijn spaargeld een heuse jacht van 162,5 meter groot. Wat dat mag kosten? Abramovitsj heeft er $1.5 miljard voor neergelegd. De titel van de video hieronder klopt niet helemaal, de duurste jacht is namelijk de History Supreme en kost nog veel meer: $4.5 miljard, maar geeft wel een goed beeld waar het jacht allemaal over beschikt.

Duurste jacht ter wereld

De bouw van het jacht kostte ruim 5 jaar en werd verricht door het Duitse Blohm & Voss om in 2010 afgeleverd te worden. Destijds was het naast het duurste jacht ook het langste, maar deze erkenning is tegenwoordig weggelegd voor een jacht van 180 meter. De Eclipse wordt ook wel een drijvend fort genoemd, door het ingebouwde raketsysteem. Er bestaat geen veiligere plek op de open wateren dan in dit jacht.

In het jacht kun je genieten van tientallen grote kamers. Zo is er een groot zwembad dat omgetoverd kan worden tot dansvloer, een luxe sterrenrestaurant en kun je het koraal bekijken met een mini-onderzeeër. Elke cabine heeft een grote tv en er is natuurlijk ook een grote bioscoop. We raden uit ervaring echter niet aan om Jaws te kijken, voor je het koraal gaat aanschouwen.

Eclipse

De kosten

Degene die dachten dat het aankoopbedrag de enige uitgaven waren komen bedrogen uit. Het kost namelijk €60 miljoen per jaar om het jacht te onderhouden. De 4 dieselmotoren beschikken over een vermogen van 39.700 pk en het jacht verbruikt tijdens het varen €2500 per uur aan diesel. Het 70-koppige personeel verdient ook een riant salaris van 3500 euro per maand en de aanlegkosten zijn €350.000 per jaar.

Eclipse-duurste jacht

Geïnteresseerden hebben geluk. Je kunt het jacht namelijk een week lang afhuren met je vrienden of familie. Voor €1.650.000 kun je de hele week van de Eclipse genieten en hoef je niet meer te denken aan de benzinekosten: die zitten namelijk bij het prijskaartje inbegrepen.