De Rolls-Royce Cullinan is op zichzelf al een zeer indrukwekkende verschijning, maar Novitec heeft met hun Overdose S widebody-kit gezorgd voor een nog imposantere uitstraling van deze luxe SUV. Misschien ietwat over de top, maar desondanks niet minder speciaal.

Een breder en stoerder uiterlijk van de Rolls-Royce Cullinan

De Rolls-Royce Cullinan heeft zich de afgelopen periode gemanifesteerd tot één van de favoriete bolides voor autotuners. Zo nam Mansory bijvoorbeeld eerder al een Cullinan onder handen door hem te voorzien van bladgoud en een opvallende kleurenmix.

Maar ook Novitec kan er wat van. Door deze toegevoegde bodykit van de Duitse autotuner, krijgt de Cullinan maar liefst 12 centimeter extra breedte en wordt de auto met 4 centimeter verlaagd. Hierdoor krijgt de Cullinan een krachtigere uitstraling en trekt hij alle aandacht naar zich op de weg. Een van de meest opvallende kenmerken van de Cullinan Overdose S zijn de opvallende, 24-inch old-school putdekselvelgen van Vossen. Deze velgen dragen bij aan het stoere en robuuste uiterlijk van de auto en sluiten perfect aan bij het design van de widebody-kit. Dankzij deze combinatie van een bredere carrosserie en grote velgen staat de Cullinan Overdose S stevig op de weg en straalt hij pure kracht uit.

De Rolls-Royce Cullinan Overdose S Een Indrukwekkende Verschijning

Krachtige prestaties onder de motorkap

Maar niet alleen het uiterlijk is door Novitec onder handen genomen; ook onder de motorkap heeft er een transformatie plaatsgevonden. Door softwarematige aanpassingen is het vermogen van de motor vergroot tot maar liefst 707 pk en het koppel tot 1.060 Nm. Dit zorgt ervoor dat de Cullinan Overdose S in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren, een indrukwekkende prestatie voor een SUV van deze omvang.

De Rolls-Royce Cullinan Overdose S Een Indrukwekkende Verschijning

Een statement op wielen

Ondanks al deze aanpassingen heeft Novitec ervoor gekozen om de topsnelheid van de Cullinan Overdose S te begrenzen op 250 km/u, met het oog op veiligheid en om ervoor te zorgen dat de auto comfortabel en beheersbaar blijft bij hoge snelheden. Het is van groot belang te benadrukken dat de Cullinan Overdose S niet alleen een krachtpatser is, maar ook een veilige en betrouwbare auto.

Het design van de Cullinan Overdose S is allesbehalve subtiel. Novitec heeft bewust gekozen voor een agressieve en imposante uitstraling, passend bij de naam ‘Overdose’. Met deze widebody-kit trekken ze ongetwijfeld de aandacht en maken ze duidelijk dat dit geen gewone Cullinan is. Het is een statement op wielen, bedoeld voor degenen die willen opvallen en zich willen onderscheiden van de rest.

De Rolls-Royce Cullinan Overdose S Een Indrukwekkende Verschijning

De Rolls-Royce Cullinan Overdose S een unieke combinatie van elegantie, kracht en individualiteit. Met zijn brede carrosserie, grote velgen en verbeterde prestaties trekt hij ongetwijfeld veel bekijks op de weg. Novitec heeft met hun widebody-kit en technische aanpassingen laten zien dat de Cullinan nog imposanter kan worden gemaakt, zonder concessies te doen aan comfort en betrouwbaarheid.