Er lijkt wat licht aan het einde van de tunnel te branden voor voetballer Mohamed Ihattaren. De ooit zo begeerde talentvolle middenvelder – door verschillende factoren echter nooit tot uiting gekomen – tekende eerder deze week een contract bij de Tsjechische voetbalclub Slavia Praag, waarmee hij de zoveelste kans krijgt om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Ook zijn woning Vleuten krijgt wederom een nieuwe kans. Nadat deze afgelopen maand werd verkocht op een executieveiling, is de woning ‘gewoon’ weer opnieuw in de verkoop verschenen.

De roemruchte carrière van Mohamed Ihattaren

De pas 21-jarige Ihattaren heeft al heel wat voor zijn kiezen gehad. Hij begon een aantal jaar geleden als hét oogappeltje van de Eindhovense voetbalclub PSV, waar hij uitgroeide tot een smaakmaker die de wereld zou kunnen veroveren. Zijn talent was onmiskenbaar, maar toch kwam de Marokkaans-Nederlandse middenvelder niet volledig uit de verf. Hij lag veelvuldig in de clinch met toenmalig PSV-trainer Roger Schmidt.

Er ontstond een vertrouwensbreuk tussen de twee. In die tussentijd – Ihattaren was toen pas 17 jaar – overleed ook nog zijn vader. Het huwelijk tussen PSV en Ihattaren strandde, en Ihattaren zocht zijn heil in Italië bij Juventus, dat hem gelijk verhuurde aan Sampdoria. Ook daar kwam Ihattaren niet uit de verf, en hij vertrok daar zonder ooit een minuut gespeeld te hebben. Tussendoor probeerde Ihattaren het nog bij Ajax, maar ook de Amsterdamse club – en in het bijzonder zijn begeleider Gerald Vanenburg – kreeg hem niet meer aan het voetballen. Tussendoor brandde nog zijn Porsche Panamera onder verdachte omstandigheden af.

Vervolgens leek hij een vierjarig contract bij het Turkse Samsunspor te tekenen. Op 3 augustus 2023 besloot deze club toch niet met hem in zee te gaan, nadat Ihattaren aanvullende eisen zou hebben gesteld. Afgelopen 4 december kreeg Ihattaren een nieuwe kans. Ditmaal bij de Tsjechische club Slavia Praag, waar hij een prestatiecontract tekende.

Woning van de voetballer na executieveiling opnieuw in de verkoop beland

Door zijn mislukte huwelijken met de verscheidene clubs, waren er financiële problemen voor de voetballer. Zijn luxueuze woning in het Utrechtse Vleuten belandde in de executieveiling, voor € 740.000, terwijl Ihattaren er eerder nog € 895.000 voor vroeg. Echter is de woning nu gewoon weer in de verkoop beland. Het is nog onbekend voor welke prijs, want deze is op aanvraag.

Het herenhuis heeft een woonoppervlakte van 189 m² en telt in totaal vijf kamers, waaronder vier slaap- en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen. Bekijk hier de Funda-advertentie van de Haarzichtlaan 33.