Op 31 december, Oudejaarsavond dus, is op een Britse snelweg een peperdure Ferrari Roma flink gecrasht. Deze crash was het gevolg van een riskante inhaalmanoeuvre op een natte en gladde weg. De bestuurder van de Ferrari Roma verloor de controle over de 620 pk sterke V8 twin turbo, waardoor aanzienlijke schade aan de auto werd toegebracht. Gelukkig waren de verwondingen licht en is iedereen er relatief goed vanaf gekomen.

Ferrari Roma crasht op Oudejaarsavond

Het incident vond plaats op Oudejaarsavond in Warwick in het Verenigd Koninkrijk. De bestuurder van het voertuig was bezig met een inhaalactie omdat de auto die voor hem reed naar eigen zeggen langzaam aan het rijden was. Die zogenaamd langzaam rijdende auto was echter een politieagent buiten dienst, die de Ferrari uiteindelijk in de berm zag eindigen. De bestuurder hield er bij de crash uiteindelijk lichte verwondingen aan over. Ook de airbags van de Ferrari zijn geploft op het moment van impact.

Ferrari Roma maakt heftig ongeluk op oudejaarsavond

Wanneer u in deze omstandigheden rijdt, moet u extra voorzichtig zijn en anticiperen op mogelijke gevaren. Vertraag indien nodig uw snelheid en houd voldoende afstand tot andere voertuigen. Dit geeft u meer tijd om te reageren en verkleint de kans op ongelukken.

Ferrari Roma maakt heftig ongeluk op oudejaarsavond

Bovendien is het belangrijk om de grenzen van je auto te kennen. Elke auto heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en reageert anders op verschillende wegomstandigheden. Door vertrouwd te raken met uw auto, kunt u beter inschatten hoe deze zal reageren bij natte of gladde wegen. Onlangs crashte door onoplettendheid van een bestuurder ook in China al een peperdure Ferrari.

Veiligheid boven snelheid

Het incident met de Ferrari Roma die gecrasht is herinnert ons eraan dat veiligheid altijd boven snelheid moet gaan. Ook al kan het verleidelijk zijn om uw sportauto uit te dagen en te genieten van de krachtige prestaties ervan, is het essentieel om verantwoordelijk te blijven achter het stuur.