Nederlandse trots, Max Verstappen, wist in 2023 alles te winnen wat er te winnen viel in de Formule 1, en de verwachting is dat dat in 2024 niet anders zal zijn. De autocoureur van Red Bull Racing wist op 12 december 2021 de eerste Nederlandse Formule 1-wereldkampioen ooit te worden. Deze titel wist hij in 2022 en 2023 wederom te pakken. Verstappen wist zelfs als eerste Nederlander ooit de Laureus Sportman van het Jaar-Award te pakken. In 2023 was Verstappen met vlag en wimpel de best betaalde coureur in de Formule 1, dit is wederom de verwachting voor 2024. Maar wat gaat zo een recordbrekende, prijs pakkende, auto coureur verdienen?

Verstappen is de best betaalde sporter van Nederland

2023 was een zeer succesvol jaar voor Max Verstappen, hij zou € 64 miljoen overgemaakt gekregen hebben van Red Bull. Als hij afgelopen jaar minder goed had gepresteerd had dit bedrag een stuk lager uitgepakt. Het salaris bestaat uit een basissalaris en eventuele prestatiebonussen. Het basissalaris van Verstappen zou vorig jaar bestaan uit zo’n € 41 miljoen. Door alle successen die de coureur van Red Bull Racing boekte zou hij een bonus hebben vrij geracet van maar liefst € 23 miljoen. Met dit astronomisch hoge salaris was Max Verstappen de best betaalde sporter van Nederland. Hiermee oversteeg de Formule 1-coureur goed betaalde sporters zoals voetballer Frenkie de Jong of honkballer Xander Bogaerts.

De bedragen die de Formule 1-coureurs verdienen is strikt geheim, toch weten soms bedragen de buitenlucht te bereiken. Zo gaan er ook geruchten de rondte wat Max Verstappen overgemaakt zal krijgen voor 2024. Dit basissalaris zal gelijk zijn aan dat van Lewis Hamilton. Collega-coureur Hamilton, die kort geleden zijn overstap naar Ferrari bekend maakte, heeft gekozen voor een hoogbasis salaris en minder bonussen. Max Verstappen heeft voor zijn doen voor een relatief laag basissalaris gekozen. Door middel van bonussen kan Verstappen net zoals in 2023 zijn salaris flink opvoeren, door goed te presteren.

Dit bedrag gaat Max Verstappen in 2024 verdienen

Het basissalaris wat Max Verstappen zou overgemaakt krijgen van Red Bull Racing zou om ruim € 50 miljoen gaan. Hoeveel de coureur precies gaat verdienen is op voorhand nog niet bekend. Dit ligt er natuurlijk aan hoe goed de coureur gaat presteren en eventueel andere bronnen van inkomsten. De Nederlandse coureur wordt namelijk gesponsord door verschillende bedrijven zoals: Red Bull, Heineken Player 0.0, EA Sports, en Viaplay. Eerder werd verstappen ook gesponsord door Jumbo, maar deze deal werd beëindigd nadat Jumbo-eigenaar, Van Eerd, moest vertrekken vanwege witwaspraktijken.

Max Verstappen zou ook deal hebben gehad met Ziggo toen ze nog de Formule 1 uitzendrechten hadden. Toen Viaplay deze rechten overnam, werd er een nieuwe deal gesloten met Viaplay. Naast het circuit van de Red Bull Ring staat ook tribune waar Verstappen zijn naam aan verbonden heeft. Voor de Verstappen-tribunes worden jaarlijks tienduizenden tickets verkocht en ook dit zal voor Verstappen flink wat geld opleveren. Het esports platform van Heineken, Player 0.0, wist ook een deal te sluiten met Verstappen. Gameontwikkelaar, EA Sports, heeft ook een lopende deal met Max Verstappen. Kort geleden verschenen er bijvoorbeeld verschillende cosmetische items van Max Verstappen in het videospel EAFC.

Hoeveel de Nederlandse coureur precies verdient, is niet bekend. Maar met een basissalaris van ruim € 50 miljoen, met mogelijke prestatiebonussen en persoonlijke sponsordeals mag Verstappen zeker niet klagen.