De Saoedische politie heeft de Lucid Air gekozen als hun nieuwste patrouillewagen, voorzien van een zwart-witte kleurstelling en een prominent ‘politie’-label. Het voertuig is uitgerust met een krachtige drone in de lichtbalk op het dak, waardoor unieke mogelijkheden op het gebied van bewaking en achtervolging mogelijk zijn. De bolide, die elektrisch zal zijn, beschikt over liefst 1.100 pk.

Saoedische politie laat oog vallen op pijlsnelle elektrische bolide

Hoewel het exacte model van de Lucid Air dat door de Saoedische politie is gekozen onbekend is, zou de krachtige Sapphire-versie, met meer dan 1.100 pk, de voorkeur kunnen hebben voor wetshandhavingsoperaties. De Sapphire-versie zou een indrukwekkende acceleratie en topsnelheid bieden, waardoor het vermogen van de politie om snel en effectief op incidenten te reageren zou worden vergroot.

Investeringen van Saoedi-Arabië in Lucid Motors beïnvloeden de beslissing

Het Saudische Public Investment Fund (PIF) bezit 61% van de aandelen van Lucid Motors, waardoor er een gevestigd belang ontstaat in het succes van de Amerikaanse autofabrikant. Deze aanzienlijke investering speelde waarschijnlijk een rol bij het besluit van Saoedi-Arabië om Lucid-voertuigen in hun politievloot op te nemen.

Saoedi-Arabië heeft zich ertoe verbonden de komende tien jaar 100.000 voertuigen te kopen, waarbij Lucid bestemd is voor verschillende overheidsinstanties, en niet alleen voor de politie. De toegenomen aanwezigheid van Lucid op de Saoedi-Arabische markt zal de relatie tussen de twee entiteiten versterken, wat mogelijk zal leiden tot aanvullende partnerschappen en samenwerkingsverbanden in de toekomst.

Lucid Gravity en andere modellen in ontwikkeling

De SUV van Lucid, de Gravity, werd onlangs onthuld, terwijl de goedkopere Lucid Air zijn debuut op de Nederlandse markt zal maken. Met een groeiende productlijn en toenemende wereldwijde aanwezigheid is Lucid Motors klaar om een belangrijke speler te worden op de markt voor luxe elektrische voertuigen.