In een klap is de duurste villa van Nederland, die in Vinkeveen staat, niet meer het duurste huis van het land. De villa aan de Vinkeveense plassen heeft er een concurrent bij. Een stadspaleis in Amsterdam gelegen aan het Vondelpark werd te koop aangeboden via Funda. Dit stadspaleis dat tot nu werd gebruikt als kantoor is te koop aangeboden voor een astronomisch hoog bedrag, hierdoor moet de villa uit Vinkeveen zijn podium delen met dit stadspaleis uit Amsterdam.

Villa uit Vinkeveen moet podium delen met stadspaleis uit Amsterdam

De duurste villa van Nederland verscheen vorig jaar voor een tweede keer in de verkoop op Funda. De megalomane villa, gelegen aan de Vinkeveense Plassen, was ‘de duurste woning van Nederland’. Deze woning beschikt over 1100 m² aan woonoppervlak, op een perceel van in totaal 6935 m². Met twaalf slaapkamers, twee keukens, twee bars, een bioscoop, een gym, een atletiekbaan rond het huis, twee professionele opnamestudio’s en een zwembad waarin van binnen naar buiten kan worden gezwommen, afgetopt met een privé-nachtclub, een zandstrand van 40 meter lang en een sportveld, biedt deze bizarre villa alles wat u zich maar kunt wensen. Hoewel de villa zonder twijfel al de dromen verwezenlijkt, kwam de villa toch binnen een jaar weer op de markt.

Stadspaleis Funda

De nummer een plek op de duurste woning van Nederland ranglijst moet de Vinkeveense villa toch gaan delen met een prachtig stadspaleis uit Amsterdam. Aan de rand van het Vondelpark in Amsterdam Oud-Zuid bevinden zich twee prestigieuze objecten. Deze twee aaneengeschakelde objecten staan op eigen grond, beide objecten stralen de essentie van luxe en exclusiviteit uit. De locatie van het stadspaleis zorgt ervoor dat u zich kan terugtrekken in een oase van rust. Echter kunt u ook de dynamiek van het Amsterdamse stadsleven opzoeken. Binnen enkele minuten lopen kunt u zich bevinden in de Cornelis Schuytstraat. Deze straat staat bekend om zijn levendige mix van buurtwinkels, exclusieve boetieks, gezellige cafés en sfeervolle restaurants. De straat staat dan ook niet voor niets bekend als een van de mooiste en meest geliefde locaties van Amsterdam.

Combineer wonen en werken op een ongeëvenaarde manier

Dit stadspaleis biedt ongeëvenaarde privacy en prachtige uitzichten. Een plek als dit is zeldzaam in de hoofdstad van ons land. Wanneer u deze prachtige objecten besluit te kopen, heeft u aan ruimte genoeg. In totaal is de oppervlakte circa 1558 m², het souterrain is 237,3 m², de begane grond is 402,2 m², de eerste verdieping is 366,0 m², de tweede verdieping is 353,7 m² en de kapverdieping 199,2 m². Momenteel worden de aaneengekoppelde objecten gebruikt als werkplek, maar een combinatie van wonen en werken behoort zeker tot een van de mogelijkheden. De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is dan ook ‘gemengd’ waardoor wonen en kantoor beide daadwerkelijk zijn toegestaan. Echter moet u niet een grote autoverzameling hebben, het is namelijk niet mogelijk om op eigen terrein te parkeren.

Stadspaleis Funda

U kunt het pand betreden door een betoverende entree. Overal is dezelfde kleur hout gebruikt met prachtige marmeren stenen. In de ruimtes rondom de deuren zit een prachtig glas-in-loodkunstwerk. Momenteel zijn de ruimtes ingedeeld als kantoorruimtes met prachtig afgewerkte plafonds. Echter heeft u ook de mogelijkheid om deze ruimtes om te toveren tot prachtige slaap- of woonruimtes. De ruimtes beschikken daarnaast over hoge plafonds en grote ramen waardoor de ruimtes open en licht ogen. U kunt de eigenaar worden van deze unieke objecten voor een prijs van € 19.000.000, hiermee wordt u de eigenaar van een van de duurste woningen in Nederland.

Waar zou u liever wonen, de moderne villa aan de Vinkeveense plassen of het stadspaleis in Amsterdam Oud-Zuid? Bekijk de volledige advertentie van het stadspaleis via Funda.