De 34-jarige popster Taylor Swift dreigt een 21-jarige student aan te klagen. De student, Jack Sweeney, deelt al jaren de gegevens van privévliegtuigen waar de grootste sterren mee reizen. De privéjet van Taylor Swift is een van de slachtoffers waar Jack Sweeney de gegevens van online zet op zijn social media. Een lokale bron wist een brief in handen te krijgen van de advocaten van Taylor Swift aan Jack Sweeney. De advocaten spreken in de brief over grote gevaren en zelfs een levensbedreigende situatie voor de uiterst populaire Taylor Swift.

Taylor Swift dreigt student aan te klagen die haar privéjet volgt

Taylor Swift is een Amerikaanse singer-songwriter, de popster brak internationaal door haar nummers zoals ‘Love Story’ en ‘Shake it Off’. De zangeres doet goede zaken in Amerika, zes albums verkochten meer dan 1 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten in hun eerste week. Momenteel heeft ze op Spotify een verpletterende 102 miljoen luisteraars per maand. Ze is hiermee de enige artiest die dit ooit bereikt heeft. Swift wist twaalf Grammy’s in de wacht te slepen, ze wist vier keer de Grammy te winnen voor album van het jaar. Taylor is wederom de enige artiest die dit ooit heeft weten te presteren. In 2019 kondigde de wereldster aan haar eerste zes albums opnieuw op te nemen. Haar manager, Scooter Braun, had de rechten van de masteropnamen verkocht aan een bedrijf en hier was de zangeres duidelijk niet blij mee. Ze nam haar albums opnieuw op en daarom bestaat er van ieder album een ‘Taylor’s version’ zodat de zangeres er zoveel mogelijk aan verdient.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

De zangeres heeft door de tijd heen een onwijs grote fanbase opgebouwd, hier zitten echter ook een aantal rotte appels tussen. Vorige maand is er een man maar liefst drie keer gearresteerd in dezelfde week. De man werd constant vlak bij het huis van de superster gezien in Manhattan. Nu kan de zangeres altijd verplaatsen naar een van haar andere huizen, Taylor Swift beheert een vastgoedimperium van ruim $ 150 miljoen. De advocaten claimen in de brief dat het delen van de vliegtuiggegevens schadelijk is voor de zangeres. De gegevens zouden het gedrag van stalkers voeden. In de brief aan Jack vragen de advocaten dan ook waarom hij het doet. Ze vragen zich af of dit zijn verdienmodel is of dat hij het gewoon een leuk spel vindt.

Student geeft geen volledig gehoor

De student uit Florida, Jack Sweeney, vindt dat hij deze informatie gewoon mag delen. Het is informatie die iedereen kan vinden en ziet daarom het probleem er niet van in. Via zijn socialmediakanalen deelt de student ook nooit wie er aan boord zou zitten van het vliegtuig. Hij schrijft wel bij ieder bericht over een vlucht, hoeveel brandstof er is gebruikt, hoe hoog de kosten zijn van de brandstof en hoeveel uitstoot deze vlucht veroorzaakt zou hebben. Swift vindt het niet leuk dat deze informatie verspreid wordt, ze kwam al eerder onder vuur te liggen in de media. De privéjet van Taylor Swift vloog in 2022 maar liefst negentien keer per maand. Na de kritiek zou de privéjet van Taylor Swift nog maar gemiddeld twee keer per maand van de grond komen.

Toch geeft Jack een beetje toe aan de advocaten van Taylor Swift. Na de brief besloot hij pas over een vlucht te posten als het vliegtuig al 24 uur aan de grond stond. Jack vindt dat hij hiermee genoeg gehoor heeft gegeven aan de brief van de advocaten, hier zijn zij het echter niet mee eens. Volgens het juridische team van Taylor leeft ze in een staat van angst voor haar persoonlijke veiligheid en de gegevens die de student deelt helpen hier niet bij. Of de student uit Florida hier verder gehoor aan geeft, is nog niet bekend. Eerder had Jack al een groot conflict met Tesla en X-eigenaar Elon Musk. Musk kondigde aan dat hij juridische stappen zou ondernemen tegen Sweeney. Musk beweerde dat in Los Angeles een auto met daarin zijn 2-jarige zoon werd gevolgd door een gekke stalker. Echter kon de politie niet bewijzen dat de stalker gebruik had gemaakt van ‘ElonJet’ en daardoor kwam de student kwam met de schrik vrij.