Singapore heeft zijn handen stevig aan het stuur van de entertainmentindustrie met de aankondiging van een opmerkelijke samenwerking met niemand minder dan Taylor Swift. De bruisende Zuidoost-Aziatische stadstaat onthulde onlangs dat het een substantiële bijdrage heeft geleverd om Swift naar zijn nationale stadion te halen als onderdeel van haar Eras-tournee. Dit nieuws volgt op beschuldigingen van de Thaise premier over een mogelijke exclusiviteitsdeal tussen Singapore en het popicoon, die de gemoederen in de regio heeft doen oplaaien. De Amerikaanse zangeres heeft naar verwachting een groot geld bedrag weten binnen te slepen met deze exclusieve deal.

Taylor Swift tekent zeer lucratieve deal met stadstaat Singapore

Taylor Swift is een internationaal gerenommeerde singer-songwriter en popicoon. Haar kenmerkende stijl, krachtige stem en pakkende songteksten hebben wereldwijd miljoenen fans weten te betoveren. Swift begon haar carrière op jonge leeftijd en brak door met haar debuutalbum “Taylor Swift” in 2006. Sindsdien heeft ze talloze hits geproduceerd en is ze bekroond met talloze prijzen, waaronder Grammy Awards, Billboard Music Awards en American Music Awards. Met haar immense populariteit en invloed heeft Taylor Swift een blijvende impact op de muziekindustrie en de samenleving als geheel. Met haar muzikale succes weet de zangeres een aardig zakcentje binnen te halen. In 2023 zou Taylor Swift een vastgoedimperium ter waarde van $ 150 miljoen beheren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

De wereldberoemde zangeres en songwriter zal in maart maar liefst zes optredens verzorgen in het uitverkochte nationale stadion van Singapore. Per show zullen er maar liefst 55.000 fans van de zangeres plaatsnemen. Dit markeert de enige stop van de tour van Taylor Swift in Zuidoost-Azië, waardoor meer dan 300.000 fans de kans krijgen om hun idool live te zien optreden. Het Ministerie van Cultuur en de toeristische dienst van Singapore hebben verklaard dat de Singaporese overheid direct heeft samengewerkt met de organisatoren van de tournee om dit grootschalige evenement mogelijk te maken. De fans van Taylor Swift in Zuidoost-Azië waren erg teleurgesteld toen vorig jaar werd aangekondigd dat ze het grootste deel van de regio zou overslaan en alleen in Singapore zou stoppen tijdens haar Eras-tour.

De zangeres ontvangt tussen de $ 2 en $ 3 miljoen per show

De Thaise premier, Srettha Thavisin, heeft echter vraagtekens gezet bij de aard van de samenwerking tussen Singapore en Taylor Swift. Volgens berichten van Sky News vermoedt Thavisin dat Singapore tussen de $ 2 en $ 3 miljoen per show heeft betaald om Swift naar de stadstaat te halen. Singapore weigert echter om het exacte bedrag van de bijdrage bekend te maken en heeft ook geen commentaar gegeven over mogelijke exclusiviteitsdeals, onder verwijzing naar de vertrouwelijkheid van zakelijke contracten. De laatste keer dat Taylor Swift naar Thailand zou komen was in 2014. Echter zijn ook toen alle Thaise fans van de zangeres teleurgesteld. De zangeres moest haar concert in Bangkok annuleren na de militaire staatsgreep door voormalig premier Prayuth Chan-ocha.

Desondanks benadrukt Singapore de potentiële economische voordelen die voortvloeien uit de concerten van Taylor Swift. De stadstaat stelt dat de aanwezigheid van de wereldster een significante impuls kan geven aan de economie, vergelijkbaar met de voorspelde impact in Australië. De aantrekkingskracht van de concertreeks kan consumenten aanmoedigen om hun uitgaven te verhogen, wat gunstig is voor de lokale handel en toeristische sector. Na haar optredens in Singapore zal Taylor Swift haar Eras Tour vervolgen in Europa vanaf mei. Met een geschatte opbrengst van $ 2 miljard belooft de tournee niet alleen een muzikaal spektakel te worden, maar ook een economische motor voor de betrokken regio’s en de zangeres zelf.