Terwijl de wereld van de auto’s zich in rap tempo richting elektrificatie beweegt, staat Ferrari, een legendarisch symbool van pure emotie op wielen, voor een nieuwe uitdaging. Ferrari wil zijn unieke karakter behouden in een wereld van elektrische voertuigen. Met de aankondiging van hun eerste volledig elektrische voertuig dat gepland staat voor het laatste kwartaal van 2025 en de oprichting van een ultramoderne productiefaciliteit in Maranello, Italië, belooft Ferrari een elektrische ervaring te bieden die net zo hartstochtelijk en opwindend is als zijn historische verbrandingsmotoren.

Elektrische Ferrari belooft niet stil te zijn

Terwijl de auto-industrie een elektrische toekomst omarmt, blijft Ferrari vastberaden om de passie en emotie die inherent zijn aan het merk te behouden. CEO Benedetto Vigna benadrukt dat Ferrari’s overstap naar elektrificatie geen afstand betekent van de essentie van het merk, maar eerder een evolutie naar een nieuwe vorm van opwinding op de weg. De belofte van Vigna om de unieke rijervaring van Ferrari te behouden, zelfs in de wereld van EV’s, getuigt van het voortdurende streven naar excellentie van het Italiaanse autobedrijf. Met de aankondiging van hun eerste volledig elektrische voertuig dat gepland staat voor het laatste kwartaal van 2025, en de oprichting van een ultramoderne productiefaciliteit in Maranello, Italië, onderstreept Ferrari zijn toewijding aan elektrische mobiliteit zonder compromissen te sluiten over prestaties en emotie.

Met de lancering van zijn eerste volledig elektrische sportwagen eind 2025, belooft Ferrari niet alleen een revolutie in de aandrijflijn, maar ook een innovatieve benadering van geluid. In tegenstelling tot de gebruikelijke stilte die elektrische voertuigen kenmerkt, zal de nieuwe elektrische Ferrari niet onopgemerkt voorbijgaan. Topman Benedetto Vigna verzekert dat de elektrische motor van de nieuwe auto een kenmerkend geluid zal produceren dat emoties losmaakt bij de bestuurder. “Elektrische auto’s moeten niet stil zijn”, benadrukt Vigna aan CNBC.

In 2026 zullen maar liefst 60% van de verkochte auto’s van Ferrari volledig elektrisch of hybride zijn

De nadruk van Ferrari op het behoud van emotie en opwinding in hun elektrische voertuigen komt duidelijk naar voren in hun benadering van geluidstechnologie. Met de belofte van topman Benedetto Vigna dat de nieuwe elektrische Ferrari een kenmerkend geluid uit de elektrische motor zal produceren, wordt de traditionele stilte van elektrische voertuigen doorbroken. Vigna benadrukt dat voor Ferrari, een merk synoniem met luxe en emotie, de rijervaring draait om de emoties die worden opgeroepen bij de bestuurder.

De aankomende lancering van Ferrari’s eerste volledig elektrische sportwagen eind 2025 is ondersteund door een strategische uitbreiding van de productiecapaciteit. Een nieuwe fabriek in het Italiaanse Maranello, speciaal gewijd aan de productie van motoren en accu’s voor de elektrische Ferrari, zal helpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische en hybride voertuigen. Met de voorspelling dat tegen 2026 maar liefst 60% van de verkochte auto’s van Ferrari volledig elektrisch of hybride zal zijn, demonstreert het bedrijf zijn vastberadenheid om een pionier te zijn in de overgang naar duurzame mobiliteit, terwijl het trouw blijft aan zijn kernwaarden van passie, prestaties en emotie.