In de schijnwerpers van de sportwereld staat een figuur die synoniem is geworden met macht en invloed. Nasser bin Ghanim Al-Khelaïfi, een naam die de grenzen van zowel de zaken- als de sportwereld overstijgt, heeft opnieuw de aandacht getrokken, dit keer niet op het voetbalveld, maar buiten de witte lijnen. Als voorzitter van beIN Media Group, Qatar Sports Investments en de president van Paris Saint-Germain, heeft Al-Khelaïfi zijn stempel gedrukt op de sportindustrie zoals we die kennen. In een grandioze vertoning verliet hij het toneel in een beeldschone supercar. De president van Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaïfi, is namelijk gespot in een prachtige Bugatti Chiron.

Nasser Al-Khelaïfi gespot in Bugatti Chiron Hermès

Nasser bin Ghanim Al-Khelaïfi, een titan in de zakenwereld en een icoon in de sportarena. Al-Khelaïfi heeft niet alleen Qatar op de kaart gezet als een krachtig bolwerk van sport en ondernemerschap, maar heeft hij ook internationaal aanzien verworven als voorzitter van beIN Media Group en Qatar Sports Investments. Echter, het is zijn rol als de visionaire president van Paris Saint-Germain die hem tot het middelpunt van de wereldwijde voetbalroem heeft gemaakt. Hij heeft een geschat vermogen van € 10 miljard. Onder zijn leiderschap heeft PSG gedurfde nieuwe horizonten verkend. Terwijl Al-Khelaïfi’s naam onlosmakelijk verbonden is met de triomfen van PSG op het voetbalveld, strekt zijn invloed zich uit tot ver buiten de grenzen van het Parc des Princes. Bij een man met zo een vermogen en zo een invloed hoort natuurlijk een adembenemende auto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parked.paris.78 (@parked_in_paris78)

Zo vertrok Nasser Al-Khelaïfi onlangs in een prachtige bolide, die de aandacht van velen heeft getrokken. Het vertrek van de president was simpelweg niet te negeren. Hij reed weg in de Bugatti Chiron ter waarde van maar liefst $ 7 miljoen. De auto heeft deze astronomisch hoge waarde omdat er slechts één is gemaakt in samenwerking met Hermès. De volledige bekleding van de auto zou dan ook uitgevoerd zijn in de iconische oranje kleur van Hermès. Dit luxueuze meesterwerk van techniek en design, wordt gekenmerkt door zijn ongeëvenaarde snelheid en verfijning.

Bugatti Chiron een meesterwerk van esthetiek en aerodynamica

De Bugatti Chiron, een indrukwekkende tweezits sportwagen met middenmotor, is het geesteskind van Duitse ontwerpexpertise en Franse vakmanschap. Als opvolger van de legendarische Bugatti Veyron, is de auto genoemd naar de beroemde Monegaskische coureur Louis Chiron. Onder de motorkap van de Chiron huist een krachtige quad-turbocharged W16-motor, zorgvuldig ontwikkeld en verfijnd om een adembenemend vermogen te leveren van 1479 pk. Deze buitengewone krachtbron stuwt de auto van 0 naar 100 km/h in een verbluffende 2,4 seconden, waardoor het een van de snelste accelererende productieauto’s ter wereld is. Maar de Chiron schittert niet alleen in rechte lijnen, zijn verfijnde carbon fiber body, gecombineerd met een geavanceerd ophangingssysteem en Haldex vierwielaandrijving, biedt een ongeëvenaarde rijervaring met uitstekende handling en stabiliteit.

Wat de Chiron echt onderscheidt, is echter zijn vermogen om zijn adembenemende snelheid te behouden. Met een topsnelheid van 420 km/h behoort de Chiron tot de elite van de automobielwereld, en hoewel deze snelheid elektronisch is begrensd omwille van veiligheidsoverwegingen, is het toch een indrukwekkende prestatie die de grenzen van de autotechnologie opnieuw definieert. In termen van design is de Bugatti Chiron een meesterwerk van esthetiek en aerodynamica, met een gestroomlijnde carrosserie die zowel elegantie als kracht uitstraalt. Binnenin is het interieur luxueus en verfijnd, met hoogwaardige materialen en state-of-the-art technologieën die een ongeëvenaard niveau van comfort en gebruiksgemak bieden.