Met Rico Verhoeven’s recente triomf in het Gelredome nog vers in het geheugen, wordt zijn naam opnieuw in de schijnwerpers gezet als de onbetwiste ‘King of Kickboxing’. Na tien jaar onafgebroken wereldkampioen te zijn geweest, voegde Verhoeven een nieuwe mijlpaal toe aan zijn indrukwekkende erelijst door de Glory Grand Prix voor zwaargewichten te veroveren. De finale, tegen zijn landgenoot Levi Rigters, was een ware bokskliniek waar Verhoeven zijn suprematie bevestigde. De beloning voor de overwinning van Rico Verhoeven in dit kickbokstoernooi was niet alleen de glorie, maar ook een enorme financiële beloning van $ 500.000.

Rico Verhoeven verdiende $ 500.000 met het winnen van het toernooi

Het boksgevecht tussen Rico Verhoeven en Levi Rigters in de finale van de Glory Grand Prix voor zwaargewichten was een achtbaan van emoties en actie, waar Verhoeven’s onbetwiste vaardigheden en vastberadenheid schitterden. Aanvankelijk leek Verhoeven op weg naar een eenvoudige triomf, waarin hij zijn opponent, de 28-jarige Rigters, in de eerste ronde tweemaal neerhaalde met verbluffende precisie en kracht. Deze vroege overwinningen leken de weg vrij te maken voor een onbedreigde zege voor Verhoeven.

Echter, het gevecht nam een onverwachte wending in de tweede ronde toen Verhoeven zelf naar de grond moest. De Brabander, hoewel wankelend voor een moment, herpakte zich snel en toonde zijn vastberadenheid door de controle over het gevecht terug te nemen. Het hoogtepunt van het gevecht was Verhoeven’s uiteindelijke overwinning, die niet alleen zijn status als ‘King of Kickboxing’ bevestigde, maar ook een substantiële financiële beloning van $ 500.000 met zich meebracht. Met deze enorme financiële beloning kan Verhoeven bijna zijn laatste aankoop wegpoetsen. Kort geleden kocht Rico Verhoeven namelijk een exclusief Richard Mille-horloge voor maar liefst € 529.000.

Confrontatie met aartsrivaal Jamal Ben Saddik

De beslissing van organisator Glory om na tien jaar alleen titelgevechten te hebben georganiseerd, terug te keren naar het toernooiformaat, leidde tot veel positieve reacties in de wereld van het kickboksen. Voor Rico Verhoeven, de onbetwiste ‘King of Kickboxing’, bracht deze terugkeer naar het toernooimodel echter ook een element van bezorgdheid met zich mee. Hij was zich maar al te zeer bewust van de risico’s die gepaard gaan met het deelnemen aan meerdere gevechten op één avond, vooral met de dreiging van blessures die altijd op de loer liggen. Van het verslaan van de Fransman Sofian Laïdouni in de openingsronde tot het uithalen van drie intense ronden tegen de 23-jarige Nabil Khachab in de halve finale, Verhoeven toonde zijn superieure vaardigheden en fysieke conditie.

De spanningen bereikten een kookpunt vlak nadat Rico Verhoeven de halve finale van het kickbokstoernooi had afgerond. Hier raakte hij bijna in een confrontatie verwikkeld met zijn aartsrivaal Jamal Ben Saddik, die op dat moment in de hoek van Nabil Khachab stond. De Belgische Marokkaan leek de provocatie niet te weerstaan en maakte een dreigende trappende beweging in de richting van de Brabantse bokser. De situatie escaleerde snel en vereiste dringende tussenkomst van de beveiliging om beide vechters uit elkaar te houden. In de nasleep van het incident sprak Verhoeven zijn frustratie uit over de acties van Ben Saddik. Verhoeven, die vastberaden was om de sport op een eerlijke en sportieve manier te beoefenen, benadrukte de ontoelaatbaarheid van dergelijk onsportief gedrag. Volgens Verhoeven zou Jamal Ben Saddik moeten worden verbannen uit de sport.