De exclusieve Coachbuild-divisie van Rolls-Royce heeft zijn nieuwste creatie onthuld. De dramatische tweezits roadster genaamd de Rolls-Royce Arcadia Droptail. Deze auto, de derde van vier Droptails, is tijdens een besloten ceremonie in Singapore aan zijn eigenaar overhandigd. Elke Droptail komt voort uit de Coachbuild-tak van het Bespoke-departement van het bedrijf, waar klanten meerdere jaren en tientallen miljoenen dollars besteden aan het ontwerpen en bestellen van hun perfecte auto. Hoewel een basisplatform en de V12-motor een onderdeel zijn van elke Droptail, is bijna alles aan de Arcadia op maat gemaakt.

Duurste auto ooit is de Rolls-Royce Arcadia Droptail, met een waarde van € 28,5 miljoen

Het ontwikkelingsproces van de Arcadia begon ongeveer vier-en-een-half jaar geleden, met de presentatie van een moodboard aan de klant. Het hoofddoel was om een auto te creëren die indruk zou maken door middel van een reductief ontwerp, waarbij de aandacht niet alleen is gevestigd op wat aanwezig is, maar ook op wat afwezig is. Dit betekende dat elk detail zorgvuldig is overwogen en dat alleen essentiële elementen zijn behouden om een gestroomlijnde esthetiek te creëren. De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de langgerekte houding van Amerikaanse roadsters en hotrods uit de jaren 1920, zoals die vaak te zien zijn in klassieke literatuur en films, waaronder “The Great Gatsby”. Met deze historische verwijzingen als leidraad, streeft Rolls-Royce naar een tijdloos ontwerp dat de essentie van elegantie en klasse belichaamt. De Arcadia Droptail stoot de Droptail La Rose Noire, de duurste auto van 2021, van de troon.

Rolls-Royce Arcadia Droptail

Bron: Rolls-Royce

Door de extreem beperkte productieaantallen krijgt Rolls-Royce de mogelijkheid om zich te onttrekken aan de huisstijl die wordt gedeeld door zijn relatief massaal geproduceerde modellen, zoals de Ghost, Cullinan en Phantom. Deze zeldzaamheid biedt een unieke kans om de iconische grille van het merk opnieuw te ontwerpen, waarbij een kortere, bredere en achterover hellende vorm is gecreëerd om een dynamischer uiterlijk te bereiken. Ondanks deze veranderingen behoudt het front van de Arcadia nog steeds het onmiskenbare Rolls-Royce-DNA. Maar dan op een meer gestroomlijnde, minimalistische en eigentijdse manier. Dit resulteert in een voorkant die tegelijkertijd vertrouwd en vernieuwend aanvoelt, waardoor de Arcadia een tijdloze elegantie uitstraalt die past bij het erfgoed van het merk. De nieuwe bolide van Rolls-Royce is de duurste auto ooit met een waarde van € 28,5 miljoen.

Het achterdek is gemaakt met maar liefst 76 stukken hout

Het resultaat van deze toewijding en inspanning is werkelijk verbluffend. De Rolls-Royce Arcadia Droptail is een spectaculaire auto met een opvallende carrosserie en een op maat gemaakte houtafwerking die de aandacht trekt. Met maar liefst 233 stukken hout, waarvan er 76 zijn gebruikt op het achterdek alleen al, vertegenwoordigt het een meesterwerk van precisietechniek. Deze zorgvuldige aandacht voor detail staat garant voor een auto die niet alleen bedoeld is om bewonderd te worden, maar ook om intensief gebruikt te worden.

Rolls-Royce Arcadia Droptail

Bron: Rolls-Royce

In nauwe samenwerking met de klant zijn de materialen en details zorgvuldig gekozen om aan zijn specifieke voorkeuren te voldoen. Een bijzondere houtnerf is bijvoorbeeld geselecteerd om perfect te harmoniëren met het favoriete meubilair van de klant, resulterend in een interieur dat een naadloze eenheid vormt. De unieke lak en de spiegelglanzende 22-inch wielen verlenen de Arcadia een onmiskenbaar indrukwekkende uitstraling, terwijl het vakmanschap van het houtwerk deze Rolls-Royce onderscheidt van alle andere voertuigen op de weg. Hoewel deze uitvoering speciaal was ontworpen voor een klant, wil Rolls-Royce deze auto internationaal distribueren.