Eerder deze maand liet Rolls-Royce het doek vallen van de Rolls-Royce Droptail La Rose Noire. Eén daarvan (er worden er slechts vier gemaakt) zou naar verluidt gekocht zijn door de vrouw van de rijkste man ter wereld, Bernard Aurnalt. Ondertussen claimt L’Équipe te weten wie de eigenaar is van de Rolls-Royce Boat Tail.

Andere eigenaar van de gelimiteerde Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce blijft discreet en heeft tot op heden geen enkele hint gegeven over de eigenaren van de tot drie exemplaren gelimiteerde Rolls-Royce Boat Tail. Geruchten gaan dat sterrenkoppel Beyoncé en Jay-Z er eentje bezitten, maar de andere twee eigenaren zijn onvindbaar. Dit model wordt zelden tot nooit in het openbaar gespot.

Rolls-Royce Boat Tail

Volgens L’Équipe zou een andere extravagante luxeauto van 5 meter lang toebehoren aan een Argentijnse voetballer. En nee, het gaat niet om Inter Miami CF-vedette Lionel Messi, maar om Mauro Icardi, die onder contract staat bij de Turkse voetbalclub Galatasaray. Icardi zou de auto voor € 26 miljoen hebben gekocht in 2021, toen hij de overstap maakte van Paris Saint-Germain naar de recordhouder van kampioenschappen (23) in de Turkse competitie.

Icardi kocht de auto al in 2021, toen het nog werd gezien als de duurste auto ter wereld: duurder nog dan de Voiture Noire van Bugatti uit 2019, die volgens geruchten eigendom zou zijn van Christiano Ronaldo.

Rolls-Royce coachbuild

Rolls-Royce staat bekend om het produceren van luxe en high-end auto’s, die vaak aanpassingsmogelijkheden bieden voor hun klanten. De coachbuild-tak bestaat sinds 2017 en heeft door de jaren heen de meest exclusieve en duurste auto’s op deze planeet afgeleverd, waaronder de Boat Tail, de Boat Tail 2 en meest recent: de Rolls-Royce Droptail La Rose Noire.

De in 2021 uitgebrachte Boat Tail haalde meteen internationale krantenkoppen. Het model heeft een donkerblauwe tint, teakhout in het interieur, een afneembare stoffen kap, een gestroomlijnd profiel, een dubbele champagnekoelkast, twee cocktailtafels aan weerszijden en wordt aangedreven door een V12-motor met 563 pk.