Een Aston Martin Rapide was duidelijk niet in zijn element terwijl hij stof verzamelde in een afgelegen garage in Mumbai. Deze verlaten schoonheid werd onlangs vastgelegd in foto’s die de ronde deden op Instagram. Ondanks zijn verlaten staat, behoudt de Aston Martin nog steeds zijn glans en kracht, zij het gecamoufleerd onder een dikke laag stof. Opvallend was het feit dat de deuren ontgrendeld waren en een van de ramen naar beneden was gedraaid, wat het mysterie rondom de achtergelaten auto alleen maar vergroot.

Aston Martin bedekt met een dikke laag stof

Slechts enkele dagen geleden verschenen er foto’s van de verlaten Aston Martin op Instagram. Ondanks de verlaten staat van de auto, verkeert deze nog steeds in goede conditie, behalve dan natuurlijk het feit dat hij bedekt is met een dikke laag stof. Met zijn elegante zwarte exterieur en zilveren wielen straalt de Aston Martin nog steeds een zekere allure uit, zelfs in zijn verwaarloosde toestand.

Het meest opvallende aspect van de vondst was echter de ontgrendelde deuren en een raam dat naar beneden was gerold. De achtergrond van deze verlaten Aston Martin blijft een raadsel voor velen, maar dat is vaak het geval bij verlaten supercars. Het lijkt erop dat iemand de auto op een dag heeft geparkeerd en er vervolgens om de een of andere reden nooit meer naar terug kon keren.

Verhalen van andere auto’s onder een laag stof

Het is niet de eerste keer dat er een verlaten auto zo is aangetroffen, eerder stuitte er iemand op een verlaten F1-autokerkhof in de nabijheid van zijn woning. Deze verbazingwekkende ontdekking omvatte enkele iconische raceauto’s, waaronder de Benetton van niemand minder dan Michael Schumacher en een legendarische Lotus. Hoewel de auto’s toen zijn aangeboden voor ongeveer € 55.000 per stuk, bleek al snel dat ze replica’s waren, uitgerust met 2CV-motoren, vervaardigd door een Frans bedrijf gericht op tieners. Hoewel teleurstellend voor veel autoliefhebbers, waren de replica’s indrukwekkend nauwkeurig nagemaakt, met oogstrelende details en ambachtelijk vakmanschap.

Ook twee andere troffen een onvergetelijke ontdekking aan tijdens een avontuur. Twee Britse sensatiezoekers drongen een verlaten kantoorpand van de autofirma Bristol binnen, bekend om zijn Britse sportwagens. Na jaren van observatie besloten ze het pand binnen te dringen, via een ingenieuze route die hen uiteindelijk naar de kelder leidde. Daar zijn ze verrast door een schat aan prototype auto’s, een Formule 1 auto en retro taxi’s, allen bedekt onder een dikke laag stof. Onder de ontdekkingen bevonden zich een zeldzame Bristol Bullet, een Bentley Continental Flying Spur en verschillende historische taxi’s. Deze vondst bleek een fortuin waard te zijn, met de Bristol Bullet uit 2016 en de Bristol 409 Bullet Speedster uit 1964, elk geschat op zo’n € 250.000.