Hoewel presentator Ivo Niehe met zijn wekelijkse programma Ivo op Zondag nog altijd veel succes heeft, is de verkoop van zijn prachtige miljoenenwoning in Amsterdam dat allesbehalve. De 77-jarige Amsterdammer zette de woning ruim een half jaar geleden in de verkoop voor € 6,7 miljoen. De verkoop wil echter nog niet echt vlotten, en dus heeft Niehe zeker € 450.000 van de beoogde vraagprijs afgesnoept.

TV-icoon Ivo Niehe neemt langzaamaan afscheid van het vak

Wie is niet bekend met Ivo Niehe? De veelomvattende televisieman werd op 31 mei 1946 geboren in Amsterdam en had op jonge leeftijd al een passie voor televisie en theater. Niehe is bij het grote publiek vooral bekend van ‘zijn’ TV Show, waarmee hij ruim 40 jaar op de buis te zien was. Het praatprogramma was al die vier decennia een groot succes. Beroemde gasten uit binnen- én buitenland schoven aan bij de Amsterdammer. Onder anderen Jon Bon Jovi, Barbra Streisand, Jacques Chirac, Roald Dahl en Paul McCartney passeerden de revue.

Na 40 jaar De TV Show gaf het programma in 2022 de geest, volgens Niehe omdat hij ‘langzaam wilde afbouwen’. De presentator weet echter niet helemaal van ophouden. Met zijn programma Ivo op Zondag, waarin hij een kijkje neemt in de zondagochtend van BN’ers, heeft hij nog altijd veel succes.

Verlaagt vraagprijs van te koop staande miljoenenwoning met tonnen

De verkoop van zijn prachtige woning in Amsterdam-Zuid is echter een minder succesverhaal. In augustus zette Niehe het object in de stille verkoop, waarmee hij een winst van € 3,7 hoopte op te strijken. Sinds afgelopen maandag wordt het herenhuis opnieuw te koop aangeboden via Funda, en wel voor € 450.000 minder dan oorspronkelijk. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Niehe het pand in 2007 voor een goede € 3 miljoen op de kop tikte. Mocht Niehe de woning daadwerkelijk voor de nieuwe prijs verkopen, mag hij alsnog een winst van € 3.250.000 opstrijken. Ook niet verkeerd.

Ivo Niehe

Bron: Bekende Buren

Wat krijgt de toekomstige koper voor die nieuwe, verlaagde prijs? Een prachtig in 1913 gebouwd herenhuis in het pittoreske Amsterdam-Zuid, op steenworp afstand van het Museumplein, met een woonoppervlak van 481 m², verdeeld over vier woonlagen. Dat alles inclusief een souterrain, groot balkon én zelfs een achtertuin. Een unicum in Amsterdam, maar toch ook logisch voor een dergelijke prijs. Verder zijn er liefst elf kamers te vinden, waaronder zeven slaapkamers en een woonkeuken met royaal kookeiland, ruime woonkamer met gashaard, een sauna én jacuzzi.