De constructie van een nieuw 74 meter lang jacht van Turquoise Yachts is begonnen. De Turkse jachtbouwer kondigde de komst van het sfeervolle schip aan tijdens de Monaco Yacht Show. Het project, genaamd Barracuda wordt verwacht in drie jaar tijd afgerond te zijn. “It used to be normal to wait five years for a new yacht,” zegt CEO Mehmet Karabeyoglu. “It now seems everyone wants their yachts yesterday. The big thing for us to do now is to keep finding new ways to save time in the build process.”

Het exterieur van het jacht is ontworpen door H2 Yacht Design en haalt inspiratie uit de vorige samenwerking tussen de twee bedrijven met het project Talisman C. Het interieur van het schip gaat lijken op die van het 74 meter lange superjacht Vicky, zo meldt Boat.

Lees ook: Turquoise Yachts Onthuld Dit Nieuwe 66-Meter Lange Superjacht Concept

Het interieur, ontworpen door Ken Freivokh, is praktisch maar toch elegant waardoor de eigenaar zich in zijn of haar eigen paradijs waant. Het schip bevat een eetkamer met saloondeuren die openen naar het terras, een eigen bioscoop, sky lounge, bar, beach club, gym, stoomruimte en massagekamer. Project Barracuda kan tot 16 gasten ontvangen, er zijn twee VIP suites en vier gastcabines. Er is bovendien ruimte voor 18 bemanningsleden die het reizen op zee een stuk aangenamer zullen maken.