Bentley heeft volgend jaar een groots feest te vieren: het merk wordt namelijk 100 jaar oud. Een eeuw bestaan vraagt natuurlijk om een feestje of iets in die richting en dus besluit Bentley hun klandizie een ‘cadeautje’ te geven. Althans, als je ervoor wil betalen. Het merk gaat namelijk een speciale Centenary Specification aanbieden op alle Bentleys die gebouwd worden tussen 1 januari en 31 december 2019. Reden genoeg om eens te kijken of die speciale uitvoering ook daadwerkelijk de moeite waard is. Het antwoord kunnen we eigenlijk zelf al invullen, maar we laten het voor nu nog even blanco.

Nog meer exclusiviteit dan we al gewend zijn

Uiteraard kennen we Bentley niet anders dan de luxe bolides die ze al sinds jaar en dag maken. In de begindagen waren elektrisch verstelbare stoelen en massagestanden nog niet aan de orde, maar zelfs toen wist Bentley al auto’s te produceren die verre van ‘standaard’ waren. Om die eeuw aan automobiele luxe te vieren heeft het merk besloten een speciale specificatie te leveren op Bentleys die in 2019 geproduceerd zijn.

bentley 100 jaar centenary specification Pure Luxe

De Centenary Specification zal leverbaar zijn op alle mogelijke Bentley-modellen. Hiermee zal de auto zich door middel van andere instaplijsten, een bijzondere carrosserie-kleur én ander stiksel onderscheiden van alle andere Bentleys. Diverse emblemen in en op de auto zullen er voor zorgen dat de bolides direct te herkennen zijn als dragers van de ‘Centenary Specification’. Denk dan aan andere emblemen in de wielen, speciale welkomstverlichting onder de zijspiegels en diverse details op ’t stuur en de versnellingspook. Kortom, Bentley heeft op subtiele wijze duidelijk weten te maken dat het merk al even meegaat.

bentley 100 jaar centenary specification Pure Luxe

Een leuke manier om te vieren dat het merk de 100 jaar heeft aan weten te tikken. We zijn zeer benieuwd wat deze specificatie doet voor toekomstige marktwaardes van Bentleys uit 2019. Logischerwijs kon dit wel eens een echt collector’s item gaan worden. Of deze specificatie zich ook vertaalt naar grotere verkoopcijfers – dat is afwachten. Feit is wel dat Bentley in 2019 meer dan één kers op de taart doet. Mocht je dus van plan zijn een Bentley te kopen, wacht er nog even mee. Deze Centenary Specification is beslist de moeite waard. Bovendien is het een solide investering voor de toekomst. Win-win zullen we maar zeggen.

bentley 100 jaar centenary specification Pure Luxe bentley 100 jaar centenary specification Pure Luxe bentley 100 jaar centenary specification Pure Luxe