Na het debuut van de vernieuwde Bentayga en Bentayga Speed, breidt Bentley het aanbod van luxe SUV’s uit met de nieuwe Bentayga S. Ze geven hiermee een sportievere kijk op de luxe SUV, die toch diversifieert van de Speed-versie. Volgens Bentley is dit het antwoord is op de behoeften van een “groot aantal klanten die genieten van de dynamische prestaties van hun Bentayga op de weg.”

Vermogen-upgrade?

Sneller, sterker en sportiever dan de rest van de Bentayga-familie? Nou, niet echt. De Bentley Bentayga S heeft geen prestatie-upgrades gekregen ten opzichte van de Bentayga V8. Dus nog altijd 550 pk en 770 Nm koppel. De prestaties zijn tevens hetzelfde. Een 4,0-liter twin-turbo V8-motor levert een vermogen van 542 pk en 770 Nm koppel. Vanuit stilstand accelereert de luxe SUV  naar 100 kilometer in 4,4 seconden waarbij de topsnelheid op 290 km/u ligt.

Wat wel een toevoeging is, is de rijmodus “Sport” voor beter stuurgevoel, meer responsief gas geven en tot 15 procent stijvere vering dankzij de verhoogde druk in het dempingssysteem. En wordt er ook een nieuw prestatiegericht uitlaatsysteem standaard geleverd. De sportiever-oogende Bentayga onderscheidt zich echter door een aantal visuele upgrades. Aan de buitenkant zijn er zwarte buitenspiegels en zwart gelakte dorpels, evenals getinte koplampen en achterlichten. Aan de achterkant is er ook een nieuwe en grotere spoiler die de daklijn verlengt, plus gespleten ovale uitlaatpijpen.

Nieuw design

Om een nog luxer design na te streven, is de SUV ontworpen om zowel “het hart als het hoofd aan te spreken” en krijgt het extra definitie door de diverse contrasterende zwarte details. Met de standaard Blackline-specificatie van Bentley straalt de Bentayga S een compromisloze houding uit. Natuurlijk zijn er ook voldoende S-badges te vinden in zowel het in- als exterieur.

Bentley Bentayga S

De voor- en achterbumpers hebben hetzelfde ontwerp als de Bentayga Speed, maar dan wel in het zwart. Dat terwijl nieuwe 22 ”wielen, speciaal ontworpen voor de Bentayga S, in drie afwerkingen kunnen worden geleverd. Om de aanwezigheid op de weg verder te versterken, rijdt het rond met vijf hoekige, zeisachtige spaken die in allen dezelfde richting op wijzen.

Personalisatie mogelijkheden

De Bentayga S is volgens Bentley “ontworpen om gelijke tred te houden met de smaak en levensstijl van zijn chauffeurs – en daarom biedt hij zoveel mogelijkheden voor personalisatie.” Ze bieden dan ook een breed scala aan exterieurlakken, interieurkleuren, houtfineer aan en nog een aantal technische opties.

Bentley Bentayga S

Als het gaat om optionele functies, tilt de nieuwe Bentayga S deze honger naar verkenning naar een ander niveau. Zowel de Touring-specificatie als de All-Terrain-specificatie zijn beschikbaar als opties, waarbij de laatste vier offroad-instellingen toevoegt aan de vier standaard rijmodi op de weg. Lees meer over de S-editie op de website van Bentley.

interieur Bentayga S