Supreme is een van de meest populaire en winstgevende re-sell merken in de modebranche. En waar geld is, zijn oplichters. Terwijl er in Azië aan de lopende band nep-artikelen worden gefabriceerd, vindt dit ook plaats in Europa. Een Italiaanse vader en zoon zijn schuldig bevonden door de rechter aan vervalsing, moeten een flinke dwangsom betalen aan het merk en moeten zelfs de bak in.

Nep Supreme-merk moet betalen en zitten

Het blijkt dat de uitdrukking ‘fake it till you make it’ niet van toepassing is bij een rechtszaak omtrent vervalsing. De Britse houdstermaatschappij International Brand Firm Ltd. (IBF), onder leiding van Michele Di Pierro en zoon Marcello, heeft het “Supreme” -handelsmerk geregistreerd in landen als San Marino, Italië, Indonesië, Singapore en Spanje. Ze zijn zelfs nog een stap verder gegaan door nep 1-op-1 kopie “Supreme” winkels in Europa en China te exploiteren om te verkopen wat zij ‘legale vervalsingen’ noemen.

Nou, het lijkt er eindelijk op dat de wet hen heeft ingehaald, wat resulteert in een gevangenisstraf en $ 10,4 miljoen aan schadevergoeding die moet worden afgelost.

Zware staf opgelegd

De twee verdachten zijn schuldig bevonden aan twee aanklachten van fraude na de rechtspraak. Ze moeten een schadevergoeding betalen ten grootte van VF Corporation (Supreme) $ 10,4 miljoen. Ook zal de 53-jarige Di Pierro acht jaar gevangenisstraf moeten uitzitten en zijn zoon zal drie jaar achter slot en grendel moeten spenderen.

Inderdaad, het is een zware straf, maar dit gaat dan ook niet zomaar over een paar logo’s op shirts drukken. We hebben het over een bedrijf dat het Supreme-trademark uitbuit en 1-op-1 replicaproducten verkoopt in diverse toeristische hoofdsteden. Ze maakten misbruik van mensen die anders niet eens zouden beseffen dat deze winkels nep-artikelen verkopen.

Nadat het vonnis was uitgesproken, noemde Michele Di Pierro de uitspraak van rechtbank naar verluidt “een zeer ernstige en ongerechtvaardigde aanval” rond “absurde, ongegronde en lasterlijke beschuldigingen van namaak van geregistreerde handelsmerken.”

Behoefte aan échte Supreme-artikelen? Wellicht is deze waterscooter wel iets voor jou.