McLaren lanceert de GT Ride-On voor kinderen die zich in stijl willen verplaatsen in de naar de volgende glijbaan. Dit markeert het vierde mini-voertuig van Britse autofabrikant, wat betekent dat een kind een garage vol McLarens kan hebben om uit te kiezen. De mini Britse bolide is verkrijgbaar in zes authentieke McLaren-kleuren: Burnished Copper, Silica White, Onyx Black, McLaren Orange, Amaranth Red en Burton Blue.

Mini-McLaren GT voor kleine eindbazen

Het speelgoed haalt veel inspiratie uit de echte supercar, deelt zijn tweevlaksdeuren en een keuze uit zes kleuropties, die allemaal uit de catalogus van de echte auto werden geplukt, en een klein opbergvak verkoeling voor onderweg en andere benodigdheden voor het tijdens het rijden.

McLaren

Je kroost kan plaatsnemen in de kuipstoel met veiligheidsgordel, gebruik maken van de remlichten en motorgeluiden die spelen wanneer het kind het gaspedaal indrukt. Het wordt zelfs geleverd met werkende dashboardbedieningen, dat muziek kan afspelen vanaf een USB-apparaat of een SD-kaart, en een sleutel die motorgeluiden activeert.

Terwijl het speelgoed wordt aangedreven door een elektromotor, krijgt de echte McLaren GT een 4,0-liter V8 met dubbele turbo, die 611 pk en 630 Nm levert, wat goed is genoeg om in slechts 3,2 seconden naar 100 km/u te gaan met een topsnelheid van 326 km/h. Het speelgoed zal echter genoeg nemen met wat minder.

McLaren

Hayley Robinson, van de merchandisingafdeling van McLaren, zei: “Bij McLaren Automotive streven we ernaar de toekomstige generatie supercar-enthousiastelingen te inspireren. “Met de nieuwe GT Ride-On kunnen zelfs de kleinste fans de magie van onze baanbrekende supercars ontdekken. We zijn er trots op jongere geesten te ontwikkelen en aan te moedigen en streven ernaar de volgende generatie chauffeurs, ingenieurs en auto-ontwerpers te creëren.”

Binnenkort verkrijgbaar

De McLaren GT Ride-On , die later dit jaar wordt gelanceerd, begint bij €195,- en loopt op tot €280,-, afhankelijk van de geselecteerde opties. De verkoop zal lopen via geselecteerde speelgoedwinkels. In welke oplage ze zullen verschijnen in Nederland is nog onbekend. Wellicht is importeren nog een alternatief.

Gaat je hart uit naar een ander automerk dan McLaren? Dan is er nog een overschot aan andere opties. Zoals: een mini-Lamborghini Urus, een mini-Mercedes-Benz G63 AMG en en een mini-Bugatti Chiron.