Hoe zag jouw zomervakantie eruit op je 12e? Waarschijnlijk iets met hutten maken, knikkeren of Pokémon-kaarten klappen. Alhoewel Generatie Z zich nog altijd met soortgelijke taferelen bezighoudt, pakte de Londense Benyamin Ahmed het heel anders aan. Hij bleef binnen zitten, achter zijn computerscherm, en wist honderduizenden te verdienen met het maken en verkopen van non-fungible tokens, beter bekend als NFT’s

Londense tiener verdient bakken met geld door middel van NFT’s

12 jaar is uiteraard ongelofelijk jong om dit soort praktijken uit te halen, maar Ahmed is zelfs al langer bezig met coderen. Op zijn 5e was hij al bezig met HTML en CSS en bleef hij zijn vaardigheden in het coderen verbeteren. Zijn interesse hierin kwam niet zomaar aanwaaien, maar wegens het feit dat hij zijn vader, Imran, als webontwikkelaar had zien werken, die hem en zijn toentertijd 6 jarige broer Yousef aan moedigde om te beginnen met coderen. Later ging hij aan de gang met JavaScript en andere programma’s. En dat leidde uiteindelijk tot zijn fascinatie voor NFT’s.

De kinderen hebben het voordeel gehad van een sterk netwerk van technologie-experts, die hij ontmoette op Discord, om hen te raadplegen voor advies en tips. Hun vader vertelt dat zijn kinderen 20 á 30 minuten per dag codeeroefeningen deden, zelfs op vakantie. Benyamins klasgenoten zijn zich nog niet bewust van zijn pas ontdekte crypto-rijkdom, terwijl de jonge knaap ook al YouTube-video’s maakt over zijn hobby.

Terwijl Non Fungible tokens nog een relatief nieuwe begrip is, lukte het deze tiener om niet één maar twee virtuele collecties te ontwerpen en te verkopen. Het is assortiment bestaat uit gepixelde avatars genaamd Minecraft Yee Haa en de tweede is een cluster van 3.350 gepixelde walvissen, elk met verschillende eigenschappen, genaamd Weird Whales. “Ik hoorde eerder dit jaar voor het eerst over NFT’s. Ik raakte gefascineerd door NFT’s omdat je het eigendom van een NFT gemakkelijk via de blockchain kunt overdragen.” zei Ahmed tegen CNBC. “Mijn broer en mijn vader waren erg opgewonden en gefascineerd door hoe ze eruit kwamen. We hebben wat aan de website en het slimme contract gewerkt en een thread op Twitter geplaatst.”

Totale winst

Hoewel het maken van de collectie de 12-jarige al $300 (omgerekend €254) kostte, slaagde hij erin om flinke winst te boeken. Ahmed heeft tot nu toe meer dan $ 350.000 verdiend en tegen het einde van augustus zal zijn totale inkomen meer dan $ 400.000 bedragen. Het totale verkoopvolume voor Weird Whales was $ 1,55 miljoen en de gemiddelde prijs van een Weird Whales NFT was $1,6k. Klik hier om de real-time statistieken van Weird Whales te zien.

NFT's

De 12-jarige laat het hier niet bij zitten en is alweer bezig met een nieuw NFT-project en hoopt op nog meer succesvolle NFT-collecties. Er ligt een glorieuze toekomst voor hem in het geschiet, als hij op deze manier blijft doorgaan. Echter roept het wel de vraag op: hoe gezond is het voor een kind van deze leeftijd om nu al zo verwikkeld te zijn in deze digitale wereld?

Lees hier meer over wat een NFT nou eigenlijk is.