In februari zette de drummer van band Kensington zijn “villa met internationale allure!” op de markt. Na enige tijd van speculatie en vermoedens werd bekend gemaakt dat De Meilandjes achter de koop zaten. Een villa in Noordwijk welteverstaan, de geboorteplaats van Martien. Met veel enthousiasme deelde ze het nieuws, maar nu, enkele maanden verder, blijkt het toch niet wat ze voor ogen hadden. Vooral Erica Meiland is niet te spreken over de residentie.

De Meilandjes verhuisden naar Noordwijk

En zo kwam er een eind aan het hoofdstuk Hengelo, waar ze enige tijd woonden na Chateau Meiland, en werd een volgende editie in Noordwijk in gang gezet. Helaas zitten hier ook zwarte bladzijden in, want de familie Meiland heeft zo z’n bedenkingen over de nieuwe bestemming. Martien en Erica Meiland treuren nu al om de aanschaf van de nieuwe woning en namen zelfs de term ‘miskoop’ in de mond.

Meiland

De villa in Noordwijk van de Meilandjes – Foto: Jaro van Meerten

Vooral Erica zou moeite hebben met de nieuwe woning, zelfs nóg voordat de verhuisdozen op de nieuwe bestemming zijn aangekomen. En dat terwijl de woning met 327 m² en 10 slaapkamers toch veel te bieden heeft. Martien: “Zij zegt: ik heb helemaal geen zin in Noordwijk. Ik denk: hoezo? Je was er toen weg van” Zelf ziet Erica het anders: “Het is heel mooi daarboven waar hij komt te wonen. Maar ik kom gewoon in een soort appartementje met laminaatvloer.”

Volledig in cash afbetaald

Martien, enigszins aangeslagen door de reactie van Erica zei. “Nou ja, moet je luisteren. Het is dus eigenlijk een miskoop geweest. De dozen staan nog in Hengelo, maar eigenlijk denkt ze in haar hoofd al: ik wil dit niet”, zei Martien ietwat verontwaardigd. Maar ook Martien zelf begint signalen af te geven dat hij het allemaal ook niet zo ziet zitten, sinds de verhuizing van het oosten naar het westen van het land tot stand is gekomen. Ook al kan hij als een vorst leven in een magnifieke miljoenenvilla, die handje contantje is afbetaald: €2,7 miljoen.

Meilandjes

Foto: Jaro van Meerten

De verhuizing loopt dus alles behalve gesmeerd, maar alsnog is de verwachting dat ze gewoon naar Noordwijk gaan. Martien denkt echter wel te weten waarom Erica zo lastig doet: “Laten we nou eerst eens verhuizen en die dozen daar neerknallen. Gelijk alweer… Maar zij is natuurlijk drie dagen geleden gestopt met roken. Dan gaat er in die hersenen iets fout. Dan mist dat een stofje en gaat ze heel vervelend doen. Dan gaat ze overal zout op leggen. Ze is niet te genieten.”

Meilandjes

Foto: Jaro van Meerten