Prins Charles heeft zijn buitenverblijf Brimptsmead Estate te koop gezet, ondanks dat hij er al meer dan 25 jaar niet heeft gewoond. Voor een prijs van € 5,79 miljoen kun je hier gaan wonen, maar op één voorwaarde: de zoon van Queen Elizabeth wil namelijk nog wel zijn hengel in de oever kunnen blijven uitgooien.

Prins Charles verkoopt kasteel in Zuid-Wales

Ondanks dat hij al een hele tijd niet meer op Brimptsmead woont, behoudt Charles altijd het recht om te bezoeken. De huidige eigenaren kregen de zeldzame kans om het eigendom 25 jaar geleden over te kopen van de Prins van Wales, die nog altijd het recht heeft om te komen vissen, als hij het 24 uur van te voren meldt. Na de koop begonnen ze het landgoed volledig te renoveren voor ‘modern leven’.

Enfin, door naar de meer relevante onderdelen van de verkoop van het historische kasteel. Brimptsmead Estate werd in 1906 uit de grond gestampt, in een Edwardiaanse stijl, en is gelegen in het centrum van Dartmoor, een hooggelegen gebied in het zuide van het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Frank Knight

Prins Charles kocht het in 1992, van hertogdom Cornwall, en werd daarmee ook eigenaar van de gigantische lap grond er omheen van wel 3,7 hectare. Het hoofdgebouw valt op vanwege het roze graniet en de torentjes met 26000 rode kleitegels. Een prinselijk en decadente leven zit hier wel snor.

120 handgemaakte glas-in-loodramen

Achter de decadente deuren van het kastel vind je onder meer een ontvangsthal, bibliotheek, salon, spa met hydrozwembad en een prachtige serre. Allen voorzien van historische meubelstukken en afgewerkt met volledige lambrisering, 120 handgemaakte glas-in-loodramen, hoge plafonds en gepolijste granieten vloeren.

Foto: Frank Knight

Met zes slaapkamers, zes badkamers en een enorme garage met plek voor zes voertuigen is er ruimte zat. De hoofdslaapkamer is uiteraard de mooiste, met een schilderachtig uitzicht over de hei en een luxe en-suite badkamer.

Paardenweides, bossen en visplekken

Maar volgens koninklijke hoogheid zelf telt het buitenterrein het zwaarst mee. Het is namelijk niet voor niets dat hij het wil blijven bezoeken. Het verblijf omvat meerdere paardenweides, bossen en de prachtige oever waar de prins maar al te graag zijn hengel uitgooit. Evenals een ‘feestschuur’, een hondenkennel en twee extra huisjes – met keuken en slaapkamers.

De woning wordt vermeld door makelaarskantoor Frank Night, waar ook meerdere foto’s zijn te vinden, met een vraagprijs van € 5,792,356.

Foto: Frank Knight

Enkele maanden geleden verkocht Prins Charles ook al zijn Tesla Model S.