Amerika staat erom bekend dat alles groots is: zo ook het vieren van kerst. Biden maakt dit cliché graag waar en koopt daarom voor $139,000 aan kerstverlichting voor in de kerstboom van het Witte Huis. Het lijkt of Biden de staat waarin het land zich verkeert totaal was vergeten toen hij zijn kerstinkopen deed. In 2019 was het president Trump die bekritiseerd werd omdat hij $160,000 spendeerde aan kerstverlichting. Nu is het Biden die commentaar krijgt van inwoners van de Verenigde Staten.

De kerstboom in het Witte Huis

De president van de Verenigde Staten gaf dit jaar $ 139K uit aan kerstverlichting – wat betekent dat de boom niet eens is meegerekend. Als klap op de vuurpijl komt daar ook nog een bedrag van $171,000 bij voor de lichtceremonie. Dit terwijl het land worstelt met hevige inflatie.

De economische staat van de Verenigde Staten

De economische staat van de VS is zorgwekkend en Amerikanen zijn woest door Biden’s roekeloze bestedingsbedrag. Een Amerikaanse burger liet haar mening weten via Twitter en schreef: “Uw belastinggeld hard aan het werk” en iemand anders zei: “Makkelijk om het geld van mensen uit te geven” en “Geld dat mensen in nood zou kunnen helpen, maar gewoon aan een kerstboom gespendeerd wordt.” En dit is nog maar een kleine greep uit de bak kritiek die Joe Biden over zich heen kreeg.

Een andere Twitter-gebruiker schreef: “Dus het verlichten van een boom is belangrijker dan het totale jaarinkomen van 3-4 mensen, maar de IRS moet de bankrekeningen van reguliere werkende mensen controleren ???” We kunnen wel stellen dat de Amerikanen totaal niet te spreken zijn over dit schandaal.

De kerstboom van het Witte Huis zal deze week opgetogen worden. Dit zal geheel in thema gebeuren. Het thema wordt gekozen door de echtgenote van Joe Biden: Jill Biden, en zal binnenkort bekendgemaakt worden.

Ben jij nou benieuwd naar wat de huidige president van de Verenigde Staten elke maand gestort krijgt? Klik dan op deze link.