We kennen tegenwoordig allemaal wel het verhaal dat de huizenmarkt op zijn kop staat. De prijzen zijn niet meer te doen. En veel mensen moeten naar andere opties gaan kijken. Bij ons buurland Duitsland zijn er veel meer dingen mogelijk met een lager budget. We zeggen zeker niet dat dit goedkoop is, maar voor een paleis van bijna 400 vierkante meter aan woonruimte is het toch wel vrij goedkoop.

Duits Paleis vlakbij Nederlandse grens

De woning bevind zich tussen Kerkrade en Keulen. Om precies te zijn in het kleine plaatsje Pier. Je betaald per vierkante meter € 2566. In Amsterdam gaat dit al gauw naar de € 5000 tot € 6000.

Duits paleis

De woning komt uit 1903 draagt ook zo zijn eigen historie mee. In totaal heb je 1700 vierkante meter aan ruimte ter beschikking. De ligging is ook erg fijn. Je woont nog geen twintig minuten van Kerkrade vandaan.

Mooi vanbinnen en vanbuiten

Daarbij is het ook een schitterende woning vanbinnen. Het is wat oubollig, maar het heeft ook zo zijn charmes. De villa bestaat uit vier verdiepingen waarvan één kelder en een vliering. Via de hoofdingang stap je een grote hal binnen.

Via rechts kom je uit in een prachtige living. Via de woonkamer heb je toegang tot een ruime keuken en een diner ruimte waar je met wel 12 mensen aan kan schuiven. De woonkamer zit ook vast aan een sèrre. Volgens de beschrijving valt het zonnetje hier altijd perfect op.

19 ruimtes

In totaal beschikt de gehele woning over 19 ruimtes. Die bestaan uit wel tien slaapkamers, drie badkamers, een woonkamer een keuken, en nog een aantal lege ruimtes waar veel potentie in zit. De woning biedt volledig de kans om het helemaal te verbouwen en in te richten zoals je het zou voorzien in je droomhuis.

Duits paleis keuken

Dit geldt niet alleen voor de binnenkant van de woning, maar ook voor de buitenkant. De tuin is een uitgestrekt grasveld waar nog niet echt iets is gebouwd. In de zomer kunnen de temperaturen best aangenaam zijn, dus waarom zou je er geen zwembad bouwen?

Officiële prijs Duits paleis

Kortom genoeg mogelijkheden en opties om van het paleis een droomwoning te maken. Los van alle verbouwingen betaal je precies € 975.000 voor de woning.

Bekijk hier de advertentie op Funda.