Als we denken aan auto’s met klasse schieten merken als Rolls-Royce, Aston Martin en Bentley ons te binnen. En dat is niet gek. Deze drie Britse autofabrikanten voeren al decennia aan de markt van luxeauto’s aan en draaiden allen afgelopen jaar, zoals de meest autofabrikanten, ondanks het chiptekort, hun beste jaar ooit.

Mansory Bentley Bentayga

Fout is altijd is objectiefs, maar bij luxewagen met een flinke dosis koolstofvezel gaan de alarmbelletjes af en is de term die ons te binnen schiet bij uitstek ‘fout’. De Bentley Bentayga draagt doorgaans een luxe jasje, maar die is bij dit exemplaar aan flarden gescheurd. Dit kan slecht het werk zijn van één tuner. Juist ja, Mansory, die ook deze versie van de Bentayga maakten.

Bentley Bentayga

Deze gepimpte auto valt voornamelijk te herkennen aan het grote vlak grote koolstofvezel de motorkap, de frontspliters, de side skirts en de mini-spoiler. Maar daar houdt het nog lang niet bij op. Ook het interieur zit er vol mee. Het stuur, dashboard en de middenconsole zijn allemaal bedolven onder het lichtgewicht goedje, terwijl het bruine leder alleraardigst chique oogt.

De eerste SUV van dit Britse merk heeft normaal gesproken 608 pk en accelereert in 4,1 seconden naar de 100 km/h. Maar deze Collage Edition van de Duitse tuner is beter in beide opzichten en heeft 751 pk en .

Forse vraagprijs op Marktplaats

Zij hebben de advertentie op Marktplaats geüpload en bij de prijs €294.850 ingetikt. Dat is meer dan de vanafprijs van een nieuw exemplaar van zo’n € 288.707. Oh, en de kilometerteller geeft tevens ook al 60.000 aan. Maar dan heb je wel extra veel koolstofvezel en Collage Edition-badges om mee aan te tonen dat het om een special edition gaat. We wensen de volgende eigenaar er uiteraard wel veel rijplezier mee, maar ons niet gezien.

Het wordt u aangeboden door Elegance Car Selection uit Zwaag.

Bentley Bentayga