Het is absoluut de moeite waard om naar het Duitse Stuhr te rijden en vervolgens te watertanden bij de meest luxueuze wagens van dit moment. Aan sommige auto’s die Hollmann aanbiedt hangen een prijskaartje van miljoenen euro’s. We kregen laatst al een tour te zien door de gehele collectie van Hollmann International door tuningbedrijf Novitec, maar we willen nu iets dieper duiken in het aanbod.

Hollmann International

In het Duitse plaatsje Stuhr staat de grootste exclusieve autodealer van Europa. Hier komen de échte miljonairs hun ‘boodschappen’ doen. Hollmann International biedt de meest exclusieve en bijzondere auto’s aan. De merken zijn veelal legendarisch en voor de meesten onbetaalbaar bovendien. Bij Hollmann kan het qua wagens haast niet gek genoeg. Het gaat dan vooral om de rekening die je opgestuurd krijgt na het kiezen van één van de vele parels.

Rolls-Royce

De merken lopen erg uiteen. Zo staan er maar liefst vijf wagens van Rolls-Royce te stralen, maar worden er ook Toyota’s aangeboden. Het gaat dan uiteraard wel om de mooiste modellen van Toyota. Wie niet al te diep in de buidel kan tasten, maar toch een puike auto wil rijden, kan bijvoorbeeld kiezen voor een Jeep Gladiator Overland van zo’n 76 ruggen. Wie het iets hogerop wil zoeken kan ook goed terecht bij Hollmann.

Meer dan 60 Mercedessen

Zo staan er negen Porsches en meer dan 60 bolides van Mercedes. Hier staan een aantal absolute uitblinkers tussen. Van Porsche staat er bijvoorbeeld een Porsche 935 te pronken in de spotlights. Dit is een enorm bijzondere auto. Met zijn 700pk wordt er verwacht dat u er bijna 2,4 miljoen euro voor neertelt. Dat is natuurlijk niet mis, maar dan rijdt u wel het neusje van de zalm van het iconische merk Porsche.

Hollmann International

Het lijkt haast niet gekker te kunnen dan een wagen van bijna € 2,4 miljoen, maar Hollmann International gaat nog een stapje verder. Deze autodealer bezit momenteel namelijk het absolute hoogtepunt op het gebied van auto’s anno 2022. De crème de la crème van de vierwielers, namelijk de Bugatti Chiron Sport. Wie deze wagen aan wilt schaffen moet (bij wijze van spreken) kunnen zwemmen in het geld. Deze Bugatti moet namelijk een forse € 3,5 miljoen in het laatje gaan brengen. De motor van deze Bugatti staat immers garant voor minstens 1.500 pk. Je moet het maar durven om rond te rijden in een bak met zo’n geldwaarde. Enfin, genoeg reden om daar eens binnen te stappen, mits u over diepe zakken beschikt.

Liever een luxe autodealer dichterbij huis? Dan is Louwman Exclusive wellicht dé plek voor jou en je behoeftes.