Als je aan het woord grachtenpand denkt, gaan je gedachtes waarschijnlijk uit naar Amsterdam of Utrecht, maar Haarlem heeft ook een aantal schitterende en bovenal authentieke grachtenpanden staan. Als je in prijs zou vergelijken met een pandje aan de Keizersgracht is het ook nog een soort van goedkoop. Soort van hè.

Historische Haarlemse woning

Het grachtenpand bevindt zich aan de noordelijke kant van het centrum aan de nieuwe gracht. De woning is alleen niet zo nieuw. Deze is namelijk al in 1886 gebouwd. Dat is terug te zien aan de gedetailleerde stijl. Er hebben geen arme mensen in deze woning gewoond.

Het pand met 497 vierkante meter aan woonruimte heeft ook al een aantal metamorfoses moeten doorstaan. Toch liggen sommige kamers er een beetje oubollig bij.

Haarlem grachtenpand

Er zou van de woning een geweldige combinatie tussen modern en authentiek gemaakt kunnen worden. We schatten dit grachtenpand dan ook als een potentieel droompaleis in. Per vierkante meter ben je ongeveer € 5000 kwijt. Het gemiddelde in het centrum van Haarlem per vierkante meter is € 6000, dus je woont ook nog eens goedkoper dan anderen ‘Muggen’.

Wat heeft de woning te bieden?

De woning heeft in totaal 12 kamers waaronder zes slaapkamers. Verder is er nog ruimte voor een ruime woonkamer met een prachtige vleugelpiano, een moderne keuken waar een mooie eettafel aan vastzit en ten slotte nog een rustgevende studieruimte. De woning is erg ruim opgezet en elke kamer heeft grote lege ruimtes waar de volgende eigenaar zijn creativiteit volledig op los kan laten.

Haarlem grachtenpand

Ook heeft de woning een achtertuin, maar of we dit nou echt een achtertuin mogen noemen betwijfelen we. Het is duidelijk te zien dat deze weinig tot niet is bijgehouden. Ook is er nog een klein schuurtje waar je de fiets op kan bergen nadat je een rondje door het prachtige Haarlem hebt gefietst.

Voor dit prachtige stulpje betaal je € 2.500.000. Bekijk de advertentie van de woning via deze link.

woonkamer grachtenpandslaapkamer Haarlem