Virgil van Dijk kennen we allemaal als één van de beste verdedigers die er momenteel rondlopen op deze aardkloot. Hij heeft de uitstraling van een gewinterde captain en die functie vervult hij dan ook voor zowel het Nederlandse elftal als LFC Liverpool. Met vele sportprestaties en prijzen op zijn naam heeft zijn voetbalcarrière hem beslist geen windeieren gelegd – laten we dat maar vast verklappen.

Trofeeënkast van Virgil van Dijk

Hij heeft bij The Reds al het een en ander aan trofeeën binnengesleept. Zo heeft de Premier League en de Champions League gewonnen en sinds vorige week heeft hij ook de beker van de Carabao Cup aan zijn prijzenkast toe kunnen voegen na een bloedstollende finale tegen Chelsea – die uiteindelijk eindigde in 0-0 na vier afgekeurde doelpunten.

Voor Liverpool zelf was het de 9e overwinning van de Carabao Cup: geen enkel ander team uit de Premier League kreeg dit voor elkaar. De Nederlander werd overigens nog extra beloond door uitgeroepen te worden tot de Man of the Match.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Voordat Van Dijk bij Liverpool terechtkwam heeft de geboren Brabander gespeeld in het shirt van Willem II, FC Groningen, het Schotse Celtic en Southampton. Indertijd had haast niemand verwacht dat hij zou uitgroeien tot een van de allerbeste verdedigers in het mondiale voetbal, wat zijn verhaal nog iets mooier maakt.

Weeksalaris bij Liverpool

We houden jullie niet langer in spanning en gaan beginnen met het salaris van Virgil van Dijk. Volgens ‘Salary Sport’ kan hij jaarlijks maar liefst € 14,9 miljoen bijgeschreven zien worden op zijn rekening. Wekelijks komt dat neer op maar liefst € 287.000.

Volgens Quote had Van Dijk in 2019 een vermogen van € 25 miljoen, maar in die drie jaar tijd zijn er met bonussen en het salaris wat hij bij Liverpool aardig wat centjes bij gekomen en zal het ons niks verbazen als dit vermogen ondertussen verdubbeld is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)